Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:32:19

25 лютого розпочала свою роботу 4-та сесія міської ради

26.02.2016   14:18Агенцiя

25 лютого розпочала свою роботу 4-та сесія Чернігівської міської ради 7 скликання.

На початку пленарного засідання міський голова Владислав Атрошенко вручив присутньому на сесії народному депутату України Олександру Черненку подяку Чернігівського міського голови за вагомий  особистий внесок у розбудову демократичного суспільства, активну  громадсько-політичну  діяльність  та  високий  професіоналізм.

Звертаючись до депутатів міської ради і всіх присутніх на пленарному засіданні Олександр Черненко заявив, що у нинішні дуже важкі для країни часи великі надії покладаються саме на місцеве самоврядування. "У цьому сенсі нова чернігівська влада демонструє передові демократичні практики, про які на центральному рівні ще тільки говорять", - наголосив народний депутат.

Після затвердження порядку денного депутати прийняли ряд цільових Програм стратегічного розвитку міста. Серед них: "Програма утримання місць поховань, догляду та охорони кладовищ м. Чернігова на 2016 рік", "Програма комп'ютеризації закладів та установ освіти м. Чернігова на 2016-2020 роки".

Програмою передбачено придбання комп'ютерів з програмним забезпеченням, підключення закладів та установ освіти до виділеної мережі високошвидкісного Інтернету, придбання інтерактивних дошок, мультимедійних проекторів, мультимедійних комплексів та ін. На реалізацію цих завдань Програми пропонується залучити з міського бюджету 16 595 тис. грн. Зокрема, у поточному році планується придбати 374 комп'ютери для 34 комп'ютерних класів по 11 комп'ютерів (10 учнівських та 1 учительський), підключення закладів та установ освіти до виділеної мережі високошвидкісного Інтернету.

 Крім того, міська рада затвердила Програму шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які розташовані на території м. Чернігова, на 2016-2017 роки. Особовий склад вказаних частин задіяний  АТО. Згідно з Програмою передбачено виділення з міського бюджету 300 тис. грн по 100 тис. грн на кожну військову частину.

Програма прийнята на виконання вимог Указу Президента України від 11 лютого 2016 року "Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України" з метою сприяння обороноздатності та мобілізаційній готовності держави, розв'язання соціально-побутових проблем військовослужбовців.

Депутати також внесли зміни та доповнення до Програми підтримки громадських організацій м. Чернігова на перше півріччя 2016 року. Зокрема, збільшено фінансування ГО "Союз ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків" на 13 тис. грн (на оплату комунальних послуг з теплопостачання), а ГО "Союз інвалідів Чорнобиля" виділено матеріальну допомогу у сумі 16375 грн.

Депутати розглянули також питання про виконання бюджету за 2015 рік та внесли зміни і доповнення до міського бюджету на 2016 рік.

На цьому у роботі 4-ї сесії міської ради було оголошено перерву до 1 березня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини