Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:06:23

Сьогодні більше трьохсот учасників АТО Чернігівщини стали власниками земельних ділянок

26.02.2016   09:32Агенцiя

25 лютого в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулося урочисте вручення воїнам та родинам загиблих учасників АТО проектів землеустрою з відведення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва.

Привітати нових господарів земельних ділянок та вручити їм відповідні документи прибули голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало, представники силових структур, громадськість міста на Десні.

Мета сьогоднішнього заходу - відзначення заслуг перед Батьківщиною наших земляків, які брали участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції та в рамках реалізації соціальної ініціативи держави щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Саме тому, перед урочистою церемонією врученням проектів землеустрою, до слова було запрошено поважних гостей заходу, які звернулися до учасників антитерористичної операції зі словами щирої вдячності за ратну героїчну працю, а потім разом вручили воїнам та родичам загиблих учасників АТО відповідні документи на право власності земельними ділянками.

Виступаючи перед учасниками зібрання голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, насамперед, подякував науковцям Національної академії аграрних наук України на чолі з її Президентом Ярославом Гадзало, які допомогли розробити проекти землеустрою з відведення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва на території Улянівської сільської ради Чернігівського району. Керівник також наголосив, що вже найближчим часом будуть підготовлені ще близько чотирьохсот документів на земельні ділянки, які будуть передані учасникам АТО та родичам загиблих на сході України воїнів.

У свою чергу, звертаючись до присутніх у залі, Ігор Вдовенко наголосив, що українці пишаються героїзмом захисників своєї рідної батьківської землі за право жити у вільній, соборній, європейській державі. Керівник також зазначив, що обласна рада завжди готова до тієї роботи,яка полегшить долю наших захисників Вітчизни і членів їх родин. З цією метою депутатським корпусом ради прийнято окремі профільні програми та рішення. В цьому напрямі особливо плідно працюють постійні депутатські комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, а також – з питань анрпромислового комплексу , екології, природокористування та земельних ресурсів.

Від імені обласної ради і всіх виборців Чернігівщини Ігор Вдовенко щиро подякував воїнам за неоцінимий внесок, який вони здійснили і роблять заради утвердження незалежності нашої молодої держави. Кожна держава і кожен народ, наголосив виступаючий, завжди у великому боргу перед своїми захисниками. І цей борг треба віддавати не лише високими званнями, орденами і медалями, але й гідною матеріальною винагородою.

На завершення свого виступу Ігор Вдовенко щиро привітав присутніх у залі воїнів та родичів учасників АТО з врученням проектів землеустрою з відведення земельних ділянок у власність на території Улянівської територіальної громади, що зовсім поряд з обласним центром.

- Бажаю, щоб на землі, де ви господарюватимете, зацвіли буйним квітом і заплодоносили сади, світило мирне сонце, лунали веселі дитячі голоси! А ще хочу від щирого серця побажати всім присутнім на нинішній зустрічі воїнам - міцного здоров'я, затишних осель і щоб не довелося вам більше віддавати життя в боях з ворогами нашої держави, – сказав голова обласної ради та побажав усім присутнім миру, добробуту і злагоди на нашій древній і прекрасній Українській землі.

А на завершення церемонії свої музичні вітання присутнім подарували артисти Обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

В концертній програмі взяли участь заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреати міжнародних конкурсів Ольга Печко, Іванна Коцур, Сергій Гладарьов, Марина Маккей, академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди", художній керівник заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк, за що й отримали від учасників урочистого зібрання гарячі і тривалі оплески.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини