Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:45:15

Захисники країни отримують соціальну підтримку

29.01.2016   08:22Агенцiя

Статус учасника бойових дій в Україні отримали вже понад 100 тисяч військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції. Про це зазначила речник Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

У нашій області такий статус мають кілька тисяч захисників країни. 291 мешканцю Чернігівщини із 139 сімей загиблих військовослужбовців встановлено статус «член сім’ї загиблого».

На підтримку бійців, які стали на захист країни в Донецькій і Луганській областях, а також членів їх сімей, спрямовано державні цільові програми соціального захисту. Державою, зокрема, передбачено забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням та психологічною реабілітацією. Так, у минулому році 353 учасники АТО з Чернігівщини пройшли лікування в оздоровчих закладах та реабілітаційних установах.

Також діє програма забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО та тих, хто стали інвалідами. Житло вже отримали 23 родини, у тому числі 5 квартир надано учасникам бойових дій, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

Надзвичайно важливою є соціальна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції після повернення їх із зони бойових дій. Цим питанням опікуються як працівники системи соціального захисту населення, силових структур, роботодавці, так і громадські організації. На сьогодні 86 бійців уже пройшли підготовку за професією «Водій автотранспортних засобів», 8 – навчання з питань організації службової діяльності.

Ця робота триватиме і надалі. Тим більше, що в державному бюджеті на 2016 рік передбачено кошти на здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО.

Крім державних програм соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, на Чернігівщині діють обласна та місцеві програми. Так, майже три тисячі сімсот родин отримали матеріальну допомогу на суму 7,6 мільйона гривень. Крім того, допомогу по господарству — заготівля сіна, ремонт приміщень, випас худоби тощо — отримали 683 сім’ї, допомогу дровами, твердим паливом та скрапленим газом – 960.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини