Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:11:26

"Латвійський день" у Чернігові

26.01.2016   08:07Агенцiя

25 січня, обласний центр з робочим візитом відвідала делегація латвійських парламентаріїв і керівників місцевих громад на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні паном Юрісом Пойкансом.

Зустріч такого високого рівня стала логічним продовженням плідних і дружніх відносин, які склались між Чернігівщиною та Латвією за минулі роки, завдяки чому сторони реалізували чимало успішних соціально-економічних, гуманітарних та культурних проектів.

Під час перебування на Чернігово-Сіверській землі почесні гості взяли участь у прямих ділових переговорах латвійських та українських підприємців, під час яких детально ознайомились із економічним потенціалом регіону та окреслили перспективні напрями двосторонньої співпраці.

Крім того, латвійські посадовці обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва з керівництвом області та Чернігова.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч, відкриваючи зустріч, висловив слова щирої вдячності латвійським друзям за гуманітарну допомогу родинам вимушених переселенців, українським військовослужбовцям та дітям, батьки яких загинули в зоні АТО на сході України.

Очільник області також коротко ознайомив делегатів з основними аспектами соціально-економічного та історико-культурного потенціалу регіону.

У свою чергу, звертаючись до учасників зустрічі, голова обласної ради Ігор Вдовенко зазначив:

- Від імені обласної ради та депутатського корпусу Чернігівщини хочу висловити слова сердечної вдячності гостям, а у їх особі і всьому дружньому латвійському народу, за солідарність з українцями, послідовну і всебічну підтримку територіальної цілісності і суверенітету, а також євроінтеграційних прагнень нашої держави, що особливо яскраво проявилось під час минулорічного головування Латвії в Раді ЄС.

Також, очільник обласного представницького органу відзначив і величезний внесок балтійських колег та партнерів у надання необхідної гуманітарної підтримки і організації оздоровлення дітей загиблих воїнів АТО та вихованців дитячих будинків. Ігор Вдовенко подякував делегатам за цінні консультації латвійських експертів у сфері безпеки, реформи місцевого самоврядування, торговельно-економічного розвитку та запевнив , що обласна рада готова до співпраці і підтримки взаємовигідних проектів та ініціатив.

Готовність до активізації подальшої співпраці у сфері економіки, боротьби з корпуцією та розвитку електронного врядування висловив латвійським партнерам і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс наголосив на високій зацікавленості його держави розвитком партнерських відносин саме з Чернігівщиною, яскравим свідченням чого є відкриття в області Почесного Консульства Латвійської Республіки – третього в Україні. Пан Посол висловив підтримку Україні у її боротьбі за єдність і територіальну цілісність та  сподівання, що українські і латвійські партнери і надалі шукатимуть спільні точки дотику для подальшої співпраці. Зокрема, латвійська сторона виступає з ініцативою поглиблення дружніх і взаємовигідних відносин шляхом створення мережі міст-побратимів, реалізації спільних гуманітарних і культурних проектів.

Депутат Сейму, керівник парламентської групи співробітництва з Верховною Радою України Айнарс Межуліс, який активно займався питанням надання гуманітарної допомоги для Чернігівської області, запевнив у тому, що підтримка українських дітей і військовослужбовців триватиме і надалі. Пріоритетними напрямами в цій сфері буде пошук можливості організувати реабілітацію українських воїнів у спеціалізованих центрах в Латвії, а також проведення навчальних тренінгів для українських спеціалістів з надання психолоічної допомоги.

Під час спілкування сторони обговорили спільні для України та Латвії проблемні питання, зокрема, - стосовно існування великої кількості малокомплектних шкіл та скорочення мережі закладів охорони здоров'я.

Юріс Пойканс виступив із ініцативою у найближчій перспективі організувати візит представників Чернігівської області до Латвії для обміну досвідом у сфері проведення реформ, а також провести у березні поточного року в обласному центрі семінар за участю латвійських експертів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини