Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:21

Соціальний захист населення в області: від результатів 2015 до перспектив 2016

11.01.2016   15:20Агенцiя

На прес-брифінгу в обласній державній адміністрації 11 січня говорили про соціальний захист населення в області.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін детально зупинився на основних напрямках роботи системи соцзахисту, а також досягненнях 2015 року та перспективах на 2016. Він акцентував увагу на особливостях призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, забезпеченні соціального захисту та реабілітації учасників АТО, підтримці їх родин. Мова йшла також про допомогу вимушеним переселенцям з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, інвалідам та чорнобильцям, іншим категоріям громадян. Говорили також щодо перспектив реформування галузі на основі адресності різних видів пільг і соціальних виплат.

Як зазначив очільник Департаменту соцзахисту, з травня 2015 року надання житлових субсидій населенню проводилось за вдосконаленим і спрощеним порядком. Житлові субсидії в області отримувало понад 200 тисяч сімей. На це було спрямовано майже 474 мільйони гривень.

Державні допомоги на суму понад 892 мільйона гривень у минулому році надано понад 71-й тисячі осіб. Виплата всіх видів державних соціальних допомог проводилася вчасно, без заборгованості.

Олег Русін зазначив про нововведення Уряду щодо призначення допомоги одиноким матерям і дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. З 1 січня 2016 року має підвищитись розмір такої допомоги.

Особлива увага органів соцзахисту була зосереджена на наданні допомоги учасникам АТО та їх родинам. Так, за інформацією директора профільного Департаменту, у 2015 році 3619 родинам учасників АТО райдержадміністраціями та міськрадами надано матеріальну допомогу на суму майже 7,6 мільйона гривень. Допомогу по господарству отримали 683 родини, допомогу паливом – 907.

156 інвалідів та учасників АТО направлено до оздоровчих закладів, 167 – до реабілітаційних установ для отримання психологічної реабілітації. Десять із шістнадцяти учасників АТО, взятих на облік для надання протезно-ортопедичних виробів, технічних та інших засобів реабілітації, повністю забезпечені засобами реабілітації. Із 35-ти сімей військовослужбовців, загиблих в АТО, а також інвалідів АТО, 18 отримали квартири. На ці потреби область використала субвенцію з держбюджету в сумі 10,5 мільйона гривень. Із шести учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, у 2015 році п’ятеро отримали житло (за рахунок 3,2 мільйона гривень з держбюджету).

Зупинився Олег Русін і на питанні соціального захисту та підтримці сімей переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Так, за його інформацією, в області обліковано 9918 осіб з числа переселенців (або 6692 сім'ї). Із 1085 осіб, які звернулись до управлінь соціального захисту населення, державні допомоги виплачено 997 особам. Щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначено 5501 сім’ї з 5561. На ці потреби у 2015 році з держбюджету спрямовано 47,5 мільйона гривень.

Говорив директор Департаменту також про соціальний захист осіб з обмеженими можливостями. У 2015 році 849 осіб із числа інвалідів і ветеранів війни отримали санаторно-курортні путівки. Цій категорії громадян видано 11 автомобілів бувшого використання та 1 автомобіль з гуманітарної допомоги. Також особи з обмеженими можливостями отримали понад 17 тисяч одиниць засобів реабілітації. 24 особи з інвалідністю направлено на професійне навчання в реабілітаційну установу. Не оминув увагою Олег Русін також питання соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також акцентував увагу на соціальному захисті працюючого населення.

Наприкінці прес-брифінгу очільник Департаменту запевнив щодо злагодженої роботи органів соціального захисту населення і в 2016 році. Також він подякував представникам ЗМІ за широке висвітлення проблем соціальної сфери та інформування населення щодо законодавчих змін.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини