Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:40:35

Чернігівська міська рада прийняла міський бюджет на 2016 рік

29.12.2015   12:52

28 грудня на пленарному засіданні 2-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання більшістю голосів депутати затвердили бюджет міста на 2016 рік.

Серед депутатів міської ради не було одностайності щодо прийняття бюджету. Депутати висловлювали думки щодо недосконалості основного фінансового документу міста та необхідності його доопрацювання.

Під час обговорення міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що залишити місто без бюджету на наступний рік – це "не дуже мудро й не дуже відповідально по відношенню до громади міста".

В процесі жвавого обговорення більшість депутатів вирішила затвердити міський бюджет, аби не паралізувати життя в місті та запобігти можливих ризиків недофінансування, зокрема: міських програм стратегічного розвитку міста, заробітної платні працівникам бюджетних установ, плати за енергоносії та ін.

Так, на 2016 рік визначено доходи міського бюджету м.Чернігова у сумі 1 753,453 млн грн, видатки – у сумі 1 751,343 млн грн. Резервний фонд міського бюджету міста затверджено у сумі 500,0 тис. гривень. У складі видатків міського бюджету на 2016 рік затверджені кошти на реалізацію міських програм на загальну суму 30 214 тис. грн.

Як і в попередні роки, галузі освіти та охорони здоров'я фінансуватимуться за рахунок субвенцій з державного бюджету. Проте, на покриття недостатніх коштів з державного бюджету потрібен буде власний ресурс з міського бюджету, пояснили у фінансовому управлінні міської ради. Крім того, за інформацією фінансового управління, всі надбавки та доплати працівникам бюджетної сфери у наступному році збережені.

Владислав Атрошенко, вітаючи з прийняттям основного фінансового документу міської громади, зазначив: "Бюджет дозволяє увійти в новий 2016 рік, втім, вже з початку нового року ми зможемо більш якісно попрацювати над основними показниками бюджету та внести необхідні коригування".

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини