Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:21:33

Каплін: Підприємство "скотиняки" Ляшка отримало 400 мільйонів за підтримку бюджету

26.12.2015   14:27Агенцiя

Народний депутат з фракції БПП Сергій Каплін прокоментував для ПЛ інформацію оприлюднену ним про те, що фракція «Радикальної партії» підтримала бюджет в обмін на кошти для одного з чернігівських підприємств.

Пане Сергію, звідки у Вас інформація про те, що Радикальній партії Ляшка, як ви заявили, «дали хабар за те, щоб вони підтримали бюджет»?

У мене ця інформація достовірна на 100%. Я її отримав відразу від кількох лідерів фракцій. Це було предметом домовленостей — не було голосів «Самопомічі». Але парадоксально, що з’явилися голоси партії Ляшка. Ця історія відома кожному політику в Раді. Про те що тривалий час одне чернігівське підприємство знаходиться під контролем Ляшка. І завжди, в кожному бюджеті він йшов на поступки, а за це йому саме туди виділяли гроші. Там були розслідування свого часу. І при попередній, і при нинішній владі. СБУшники не вилазили звідти…

Щоб ви розуміли — 1 пожежна машина коштує приблизно 20 мільйонів гривень. Вчора депутат Курячий заявив з голосу пропозицію, і вона була підтримана прем’єр-міністром… І потім прем’єр з трибуни вже уточнив. Уявіть собі — прем’єр говорить з трибуни Ради про глобальні речі, а потім згадує про це чернігівське підприємство.

Тобто, було 2 сигнали — депутат Курячий пафосно встає і говорить, в стенограмі все це є: «Ви розумієте, в нас така ситуація в державі — нам щось обов’язково потрібно тушити…» Він вносить пропозицію виділити кошти, а Яценюк з трибуни підтримує цю пропозицію. Я до Курячого з великою повагою відношуся, скоріше за все, його попросили виконати таку функцію…

Зазначу, що я тепер хочу провчити цього прихвостня будь-якої влади. Я тепер щодня буду говорити, що через підтримку Ляшка ми маємо такий бюджет: 1 300 гривень тепер в нас прожитковий мінімум і середня зарплата. Така радикально низька зарплата і пенсія — це результат голосування Ляшка і його партії.

Ляшко ж до цього дуже погано відгукувався про цей бюджет. Про «скотиняк» робив заяви…


Я сказав Ляшку, що він тепер — скотиняка. Наскільки мені відомо, торги починалися з 700 мільйонів гривень, а зупинилися на 400. Наголошу, ці кошти були виділені на пожежні машини. На «Охматдит», наприклад, гроші не виділили. 400 мільйонів — це сума утримання Кабміну. На хвилиночку, це половина бюджету Верховної Ради.

Підкреслю, це великий політичний хабар, який отримав Ляшко.

Пане, Сергію, але ж бюджет був би прийнятий і без голосів партії Ляшка. «За» проголосувало 263 депутатів, а в «Радикальної партії» їх лише близько 20. Як Ви думаєте, чому так було вчинено?

Я вам поясню ці політичні ігри. Справу в тому, що коли Радикальна партія підтримала цей бюджет, то після цього Яценюк міг говорити «Волі народу» і іншим політичним силам, що тепер нам ваші голоси непотрібні, бо в нас є голоси Ляшка. І «Самопоміч» вони в невигідному світлі також виставили. Тут все на пальцях помітно.


http://pl.com.ua/kaplin-pidpriyemstvo-skotinyaki-lyashka-otrimalo-400-miljoniv-za-pidtrimku-byudzhetu/

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.