Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:01:50

Уряд прийняв рішення про корегування перспективних планів формування територій громад 5 областей

24.12.2015   18:40Агенцiя

Створено підстави для запровадження прямих міжбюджетних відносин об’єднаних територіальних громад з Державним бюджетом України.

Відповідно до прийнятого Урядом 23 грудня розпорядження «Про внесення змін до деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України», до 131 громади, які матимуть прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом у 2016 році, додаються ще 22.

Таким чином, ще 22 громади в яких 25 жовтня 2015 року було проведено перші вибори, отримали підстави для переходу на нову систему взаємовідносин місцевого та державного бюджетів.

Нагадаємо, Мінрегіоном було розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України» у зв’язку з необхідністю актуалізації переліку спроможних територіальних громад Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей, які в результаті добровільного об’єднання здатні самостійно або через відповідні органи місцевого самоврядування забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці

 

Довідка:

Перелік громад в яких 25 жовтня 2015 року було проведено вибори отримали підстави для переходу на нову систему взаємовідносин місцевого та державного бюджетів:

у Вінницькій області – 2 громади (Калинівська, Студенянська);

у Запорізькій області – 1 громада (Чапаєвська);

у Хмельницькій області – 7 громад (Новоушицька, Війтовецька, Сатанівська, Китайгородська, Колибаївська, Гвардійська, Розсошанська);

у Чернівецькій області – 8 громад (Волоківська, Недобоївська, Клішковецька, Сокирянська, Усть-Путильська, Вашковецька, Мамалигівська, Глибоцька);

у Чернігівській області – 4 громади (Кіптівська, Деснянська, Вертіївська, Парафіївська).

Залишаються ще 6 об’єднаних територіальних громад, які утворені без урахування перспективних планів, зокрема: у Закарпатській області – 2 громади – перспективні плани не схвалено облрадою та не відкориговані перспективні плани у Луганській області – 2 громади, у Кіровоградській області – 1 громада та у Миколаївській – 1 громада.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини