Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:39:21

Профільна комісія обласної ради - проти намірів законодавців скасувати спеціальний режим сплати ПДВ для сільгоспвиробників

11.12.2015   08:06Агенцiя

10 грудня голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Віктор Кияновський провів перше засідання профільної комісії, повідомляє Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

Насамперед, депутати визначилися та обрали заступником голови комісії Миколу Мисника, а секретарем - Сергія Чубовського. Потім голова постійної комісії Віктор Кияновський ознайомив із змістом Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні», який незабаром буде розглянутий Верховною Радою України.

За словами очільника комісії, в законопроекті планується скасувати спеціальний режим сплати податку на додану вартість для всіх сільськогосподарських виробників і перевести агропідприємства з річним доходом від 2 млн. грн. із спрощеної системи оподаткування податком на прибуток на загальну систему. У зв'язку з тим, що у проекті Державного бюджету України на 2016 рік відсутні будь-які елементи державної підтримки агропромислового комплексу, депутати одноголосно підтримали Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збереження спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників та схвалили винесення його на розгляд другої сесії обласної ради, яка скликається 18 грудня.

Крім того, депутати узгодили план роботи профільної комісії на 4 квартал цього року.

Затвердження постійною комісією проекту звернення до центральних державних органів влади прокоментував заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Він, зокрема, висловив своє переконання, що на найближчій сесії обласної ради дане звернення буде підтримане переважною більшістю голосів народних обранців. «Адже Чернігівщина – регіон аграрний і кому як не місцевим депутатам обстоювати інтереси людей, які живуть і працюють на землі», – сказав керівник.

Арсен Дідур піддав гострій критиці наміри парламентарів скасувати спеціальний режим сплати податку на додану вартість для всіх сільськогосподарських виробників. Адже на сьогодні це чи не єдина, так би мовити, реально діюча пільга, яку, в умовах гострої конкуренції з іноземним виробником, отримують сільгоспвиробники від нашої держави. Переведення ж агропідприємств із спрощеної системи оподаткування ПДВ на загальну систему означатиме для багатьох із них фактичне закриття.

– Аграрії не будуть здатні конкурувати з європейцями, австралійцями, американцями чи латиноамериканцями, в яких сільськогосподарська галузь отримує чималі дотації від держави. Той же польський фермер, окрім індивідуальної системи оподаткування, має ще й прямі дотації. А що ж у нас? Замість того, щоб підтримати чи не єдину в країні справді конкурентоздатну галузь, держава збирається її знищити податками. При цьому не пропонується в замін жодних реальних компенсацій. – зауважив заступник голови обласної ради. Він також не виключив, що у разі схвалення парламентаріями вже згаданого Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні» сільські виробники зможуть вдатися до активних форм протесту – аж до загального страйку. Але, на думку Арсена Дідура, до такого не дійде і політики на київських пагорбах таки дослухаються до думки аграріїв і не стануть гратися з податками.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини