Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:51:29

"Не балуйтесь, хлопці": Мер Чернігова склав присягу у "замінованій" міськраді

05.12.2015   11:38Агенцiя

Новообраному міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку нарешті вдалося скласти присягу мера, але у "замінованій" будівлі міськради

"Не балуйтесь, хлопці", - сказав Атрошенко поліцейським, які на шостій хвилині першої сесії Чернігівської міської ради зайшли до зали й заявили про її "телефонне замінування". Присутні депутати теж обурились і попросили поліцію не зривати сесію. Відтак, правоохоронці залишила залу, а голова ТВК Наталія Слісаренко продовжила оголошувати результати виборів.

Згодом, після складання Атрошенком присяги, сесія все ж перемістилась до великої зали Чернігівської облдержадміністрації, а поліцейські, евакуювавши всіх із міськради, почали шукати вибухівку.

Загалом багатостраждальна (вона тричі переносилась) установча сесія новообраної міськради розпочала роботу на три години пізніше запланованого. Цього разу для участі в ній зареєструвалися всі 42 депутати. Однак міська виборча комісія довго не наважувалася взяти на себе відповідальність і оголосити Атрошенка, якого Верховна Рада досі не позбавила депутатського мандата, міським головою.

Врешті-решт, гору взяла заява останнього про те, що він складає з себе повноваження народного депутата. ТВК її розглянула, порадилась із ЦВК і, врешті-решт, відкрила сесію.

2 грудня перша сесія Чернігівської міської ради не відбулася через відсутність кворуму - в сесійній залі зареєструвались лише 17 депутатів.

Нагадаємо, Атрошенко — єдиний депутат від «Солідарності», який був у Партії регіонів і голосував у січні 2014 року за диктаторські закони.

За нього проголосували 51,52% виборців (або 53 тис. 201 осіб). За його конкурента - представника партії "Наш край" Олександра Соколова проголосували 43,15% виборців (44 тис. 560 осіб.).
 

http://www.ukrinform.ua/rubric-regions/1925574-chernigivskiy-mer-sklav-prisyagu-u-zaminovaniy-miskradi.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини