Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:27:42

"Ми не вороги і ніколи не сказали жодного поганого слова про Україну" - В. Данилець та В. Моїсеєнко

25.11.2015   11:12Агенцiя

Концерт народних артистів України Володимира Данильця і Володимира Моісеєнка (відомих як гумористичний дует «Кролики») під загрозою зриву. Про це та цькування і звинувачення у непатріотичності вони розповіли на прес-конференції у Чернігові 24 листопада.

Артисти заперечили всі звинувачення запевнили, що не мали і не мають нічого проти української мови.

На ім’я Президента, Міністра культури України, директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, директора Чернігівського драматичного театру, де має відбутися концерт артистів, надійшов лист з проханням заборонити виступ «через їх зневажливу проросійську позицію та зневажливе ставлення до державної мови». Підписалися під листом деякі громадські організації та політичні партії.

Це звернення та звинувачення, описані в ньому, обурили народних артистів. Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець звернулися до преси, аби пояснити своє бачення ситуації. Скандал розгорівся після запису спільного концерту з російськими зіркам, а також звинувачень Данильця в тому, що він негативно висловлювався щодо української мови.

Володимир Данилець, який, до речі, є вихідцем з Чернігівської області (село Дмитрівка, Бахмацького району), заявив, що під час дискусії з Іриною Фаріон, підтвердженням чому є  відеозапис, котрий кожен трактує по-своєму, він стверджував, що треба захищати та розмовляти літературною українською мовою, а не діалекти, що часто звучать з телеекранів і містять слова часто незрозумілі глядачам. Народні артисти підкреслили, що нічого антиукраїнського у їх словах та діях не було.

«Ми не вороги і ніколи не сказали жодного поганого слова про Україну», - підкреслив Володимир Моїсеєнко.

Виступає дует «Кролики» не тільки в Росії, а й в інших країнах, саме як український колектив.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини