Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:52:17

Олександр Черненко: "Проведення другого туру виборів міського голови є абсолютно виправданим"

15.11.2015   18:44Агенцiя

15 листопада у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбулася прес-конференція народного депутата України Олександра Черненка.

В ході спілкування з журналістами експерт прокоментував які поправки потрібно внести до Закону про місцеві вибори, перебіг виборчої кампанії у Чернігові та Україні, а також відповів на запитання.

На думку Олександра Черненка проведення виборів міського голови у великих містах є абсолютно виправданим. Хоча він вважає: «Потрібно вдосконалити цей закон. І якщо відрив між першим та другим кандидатом у першому турі більше 25%, а ніхто з кандидатів не набрав більше половини голосів, то другий тур не доцільний».  Прикладом є результати виборів у Києві та Львові, де  розрив між кандидатами які вийшли у другий тур більше 25% та 36% відповідно.

Народний депутат, коментуючи загальний перебіг голосування 15 листопада, зазначив, що явка у другому турі нижча ніж у першому . Але у Чернігові та Дніпропетровську виборці набагато активніші, ніж в інших містах. «Чернігівський виборець  не демонструє апатію, як по всій Україні», - наголосив О.Черненко.

Також експерт зазначив, що порушень як у Чернігові так у по Україні  практично не зафіксовано. Є традиційно-прихована агітація у схожій символіці, гаслах, кольорах і т.п., на дільницях подекуди члени партій відверто демонструють партійну приналежність. Але це не ті порушення, які суттєво вплинуть на результат, вважає політик.

Прокоментував Олександр Черненко і штрих-коди, які були помічені на паспортах виборців у Чернігові. За його словами ці помітки не підпадають під порушення через те, що не було порушено тиску на виборців в плані того за кого голосувати, не відбувається  контроль за волевиявленням громадян і не зафіксовано фактів підкупу.

«Таким чином, можна зробити висновок, що голосування у Чернігові проходить чинно і спокійно. І сподіваюся, що так буде і до вечора і під час підрахунку голосів», - підсумував Олександр Черненко.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини