Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:53:48

Шахраї поширюють неправдиву інформацію про "Соціальну картку чернігівця"

15.11.2015   11:50Агенцiя

15 листопада у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбулася прес-конференція стосовно того, що у Чернігові поширюють неправдиву інформацію про соціальні картки.

У прес-конференції взяли участь Олександр Любарець - директор-розпорядник Чернігівського обласного благодійного фонду "Наш край", Олександр Соколов - чернігівський міський голова та Микола Торбєєв - правозахисник.

Напередодні дня голосування, 14 листопада в Чернігові поширили неправдиву інформацію з метою дискредитації партнерської програми "Соціальна картка чернігівця" благодійного фонду "Наш край" і тиску на виборців.

У поштові скриньки власникам соцкарток масово вкинули іменні листи від київського банку "Контракт". У конверт вклали договір, який нібито укладений між благодійним фондом і зазначеним банком. У підробленому договорі стверджується, що банк надав власникам соцкартки кредит у розмірі 500 грн під 38 % річних.
 
Повернути кредит вимагають до 1 грудня 2015 року. У разі протермінування плата за кредит зростає до 60 %. Крім того, з громадянина вимагають пеню в розмірі 1 % від суми заборгованості за кожен день протермінування.
Директор-розпорядник Чернігівського обласного благодійного фонду "Наш край" Олександр Любарець назвав ці листи провокацією. Фонд ніколи не укладав договорів із банком "Контракт". У цьому "договорі" йдеться про 500 гривень. При цьому благодійний фонд не має жодного стосунку до грошових виплат. У рамках програми власникам соцкарток надають знижки в магазинах і аптеках, а також безкоштовну юридичну допомогу, про гроші не йдеться.

Вимога повернути неіснуючі кредити ще й із відсотками є шахрайством і здирництвом. Крім того, в договорі вказані неправильні дані про фонд "Наш край" - тобто це ще й підробка документів. Це грубе порушення низки статей не тільки Цивільного, а й Кримінального кодексів України.

Це вже не перша спроба дискредитувати програму "Соціальна картка чернігівця" з метою чинити тиск на виборців. Раніше технологи олігарха поширили в місті листівки з неправдивою інформацією про соцкартки. Чернігівцям пообіцяли неіснуючі знижки, назвавши це "унікальною пропозицією". За даним фактом направлено заяву на ім'я начальника Чернігівського міського відділу поліції. Однак реакції поки що немає.

Варто наголосити, що поширення цих листів 14 листопада, напередодні другого туру виборів міського голови Чернігова, є тиском на виборців, оскільки в листі вказане прізвище чинного мера Олександра Соколова. Таким способом замовник дезінформації намагається не лише очорнити соціальний проект, але й завдати удару по репутації Олександра Соколова.

У свою чергу, Олександр Соколов повідомив, що 90 % дзвінків на "Гарячу лінію мера" 14 листопада були з приводу провокаційних листів. "Чернігівці просять мене як чинного мера зупинити це беззаконня і свавілля.

Уявіть: людина поважного віку отримує такого листа, де з неї вимагають повернути 500 гривень ще й із навіженими відсотками. Як їй реагувати? Це цинічне використання людей і безпринципність. Як треба ненавидіти чернігівців, щоб нахабно брехати і не думати, що немолодій людині може стати зле після такої "чорнухи". Ми знаємо, хто на це здатен, і розуміємо, хто це робить. Хочу звернутися до цього діяча: не витрачайте даремно грошей. Ми викинемо всі фальшивки і захистимо чернігівців від нападок. У нас тут не феодальне князівство, і знущатися над людьми ми не дозволимо. Чернігівців прошу не вірити провокаторам.
 
Вибори пройдуть, і вся ця піна змиється, а наші соціально значущі програми продовжать працювати і розвиватися".

Чернігівців просять повідомляти про отримання цих листів із помилковою інформацією до правоохоронних органів за номером 102.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини