Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:53:34

Другий тур виборів міського голови у Чернігові розпочався спокійно

15.11.2015   11:34Агенцiя

15 листопада у прес-центрі "Місцеві вибори - 2015. Чернігівщина" відбулася прес-конференція, присвячена початку дня голосування у другому турі виборів міського голови Чернігова.

- Всі дільниці на дану годину відкриті і працюють в звичайному режимі. Грубих порушень немає, - розповів представник виборчої комісії Сергій Соломаха.
Ще напередодні дня виборів у виборчих комісіях міста відбулися певні зміни, які за словами представника виборчої комісії можуть вплинути на виборчий процес. Зокрема пізно ввечері одна з політичних сил змінила склад виборчої комісії. Також 13 листопада ЦВК прийняла постанову 559, яка визначає дії щодо членів комісії, які не з'явилися на дільниці з різних причин. А саме за невиконання обов'язків або порушення цих членів комісії буде відкликано.

- Ці вибори, які зараз відбуваються у Чернігові, набагато легші. По-перше, у бюлетені прізвища лише двох кандидатів. По-друге, комісії більш досвідчені і розуміють, що вони мають робити, - розповів політичний оглядач Юрій Паперний.

Також Юрій Паперний розповів про те, що перед відкриттям комісій по місту були розклеєні листівки від "Братства християн" в якій було написано "Увага! Небезпека!" проти одного з кандидатів. На вигляд ці листівки були свіжі, скоріш за все розклеєні рано вранці.

Представник Громадського штабу Чернігова Антон Приходько розповів про те, що студенти отримали запрошення на вибори, де вказана робота дільниці лише до 18:00.

Також Антон зазначив про те, що під час першого туру виборів було набагато більше бажаючих проголосувати. А сьогодні проїхавшись по дільницям представник Громадського штабу Чернігова помітив набагато меншу активність.

- Під час першого туру виборів в період з 8 по 9 годи ранку на виборчих дільницях міста спостерігалися черги людей, які мали бажання проголосувати. Сьогодні ж дільниці майже порожні, - розповів Антон Приходько.
Також сумніви щодо великого відсотка явки виборців сьогодні є у всіх учасників обговорення.

Прес-центр "Місцеві вибори 2015. Чернігівщина" спільно з дискусійним клубом "Експерта думка" запрошує суб'єктів виборчих перегонів, журналістів, а також усіх експертів, хто цікавиться виборами до нашого прес-центру. Наша мета - сприяння незалежному та повному висвітленню виборчих подій. Наступні прес-конференції відбудуться о 15.00, 16.00 та 20.00.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини