Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:48:04

Чернігів купує вугілля з копанок в "ЛНР"?

05.11.2015   12:00Агенцiя

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на тимчасово окупованій території Луганської області, а саме: на залізничній станції Кипуча Перевальського району Луганської області, працює потужний вугільний майданчик. На нього звозять вугільну масу видобуту на нелегальних копалинах.

Про розмах, з яким працюють на окупованих територіях нелегальні вуглевидобувачі, свідчить той факт, що тільки за останній місяць з цього майданчику було відправлено 120 вагонів вугілля. Показово, що кінцевий споживач цього палива – м. Дніпропетровськ та м. Чернігів.

"Силове" прикриття діяльності, як вугільного майданчику, так і незаконних копалин здійснює начальник УЕБ і ПК МВС ЛНР Андрій Чернов. З української сторони кураторами цієї схеми виступають корумповані співробітники спеціальних служб.

Вугільний майданчик діяв ще за часів, коли Луганщина була мирною і підконтрольною Україні. Як свідчать факти, війна жодним чином не вплинула на його діяльність. Помінялися лише куратори і назви силових міністерств, під прикриттям яких ведеться незаконний видобуток і транспортування вугілля.

Схема транспортування і продажу незаконно видобутого вугілля на територію України, а не на територію РФ, пояснюється значно більшою ціною і наявністю старих корумпованих зв’язків серед співробітників українських спеціальних і правоохоронних служб.

Цікавим є той факт, що поки в Мінську вже місяць обговорюють ініціативу про відкриття залізничних перевезень через лінію дотику у нічний час, вугільний майданчик, який працює на ст. Кипуча, без проблем отримує вагони для транспортування вугілля на територію України.


Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ "Права справа", "Еспресо.ТБ"



http://espreso.tv/blogs/2015/11/04/korumpovani_specsluzhby_vozyat_v_ukrayinu_kopankove_vugillya_z_lnr

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.