Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:37:40

Виборчий марафон у прес-центрі "Місцеві вибори 2015. Чернігівщина" триває. ВІДЕО

25.10.2015   19:37Агенцiя

Під час прес-конференції о 17 годині з журналістами зустрілися представники міської територіальної виборчої комісії, політичних партій, спостерігачі та експерти.

Представник міської ТВК Олександр Гашпар розповів про те, що офіційні дані про явку виборча комісія зможе надати лише о 21 години. Він більше уваги приділив порушенням, які фіксувалися у Чернігові напередодні дня виборів та в день голосування. Так одному з кандидатів на посаду міського голови комісією було винесено перше попередження за неподання фінансового звіту. Також Олександр Гашпар відмітив, що багато проблем із друком бюлетенів та їх розподілом по дільницях. Так на одну з дільниць Чернігова потрапили бюлетені інших дільниць.

Координатор Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області Євген Романенко зазначив, що є певні проблеми та інциденти під час голосування. Наприклад, у місті Прилуки біля однієї з дільниць активісти Самооборони зафіксували авто, до якого сідали люди, що виходили після волевиявлення. . «В машині самооборонівцям вдалося взяти списки та зафіксували номер автівки. Написані заяви до міліції та СБУ», - сказав Є.Романенко. Він також підкреслив, що бюлетені мають дуже велику кількість помилок.

Так Варвинська селищна ТВК загубила прізвище одного з кандидатів, причому це було виявлено лише пообіді. 

Цікавий випадок стався у Батурині. «У бюлетенях на виборах до Батуринської міської ради напроти назви партії «Наш край» не було прописано прізвище кандидата, але навпроти партії «Свобода» значився кандидат от «Нашого краю». Батуринська міська виборча комісія своїм рішенням зобов’язала зробити виправлення (зробили ручкою). Спостерігачі від ОПОРИ, члени ТВК та політичних партій склали акт, але кандидат, якого не вписали у бюлетень, підписати цей акт відмовився», - розповів Євген Романенко.

Експерт з виборів Сергій Соломаха вважає, що найбільшим порушенням на цих виборах є відкриття дільниці о 12.00 у Мені. На його думку це замовний зрив виборів.

За словами представника політичної партії «УКРОП» Романа Семешка більшість порушень мають індивідуальний характер. Він звернув увагу на те, що виборці дуже плутаються у бюлетенях та не розуміють як їм голосувати. На його думку деякі партії та кандидати дозволяють собі порушувати закон, бо в день виборів їх неможливо зняти з перегонів та і відповідальність за порушення можна не враховувати.

Представник ВО «Свобода» зазначив, що його політична сила має багато фактів про порушення на віддалених сільських дільницях. Партія готує з цього приводу інформацію. Також на його думку велика проблема всіх демократичних сил – це невміння об’єднатися задля досягнення спільної мети.

За словами представників Громадського штабу Чернігова  явка на 16 годину в Чернігові склала 35%.

Представник Аграрної партії України Олександр Макаренко заявив, що ввечері посилився підвіз виборців представниками «Нашого краю», особливо у сільській місцевості. Причому як зазначив Олександр Макаренко, як тільки партійці затримали такий автобус, то одразу в інтернеті почали поширювати відео про підкуп виборців з боку Аграрної партії України.

Прес-центр «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» спільно з дискусійним клубом «Експерта думка» запрошує суб’єктів виборчих перегонів, журналістів, а також усіх експертів, хто цікавиться виборами до нашого прес-центру. Наша мета – сприяння незалежному та повному висвітленню виборчих подій. Наступні прес-конференції відбудуться 20.00 та 21.00.
 

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини