Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:16:22

Місцеві вибори на Чернігівщині розпочалися спокійно. ВІДЕО

25.10.2015   11:43Агенцiя

25 жовтня у прес-центрі «Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина» відбулася прес-конференція стосовно початку Дня виборів у Чернігові та області.

У заході взяли участь Євген Романенко, координатор Громадянської мережі «ОПОРА», Павло Пущенко керівник ЧОЦ «Ініціатива», Юрій Паперний політичний оглядач та Сергій Соломаха – експерт з виборів.

 

Євген Романенко повідомив, що спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проводять спостереження у 12 районах області, у містах Чернігів та Бахмач. Всі дільниці, де знаходяться представники ОПОРИ розпочали свою роботу вчасно. Серйозних порушень не зафіксовано.

За словами Павла Пущенка у Чернігові були зафіксовані представники «Социуммодус», які проводять опитування громадян на виході з дільниць. Також експерт повідомив, що в обласному центрі деякі дільниці розпочали свою роботу пізніше, ніж зазначено законом, подекуди зафіксовано присутність «спортивних» журналістів. Також П.Пущенко зазначив, що дивною є ситуація на дільниці 741087 у Чернігові – у геріатричному будинку – паспорти голосуючих стоять на столі дільничної комісії.

На думку Павла Пущенка ці вибори будуть відзначатися великою кількістю зіпсованих бюлетенів. «Виборці таких бюлетенів ще не бачили. Прогнозуємо багато помилок саме при заповненні. Просвітницька кампанія для виборців проводилася на дуже низькому рівні», - сказав він.

За словами Юрія Паперного  повідомив, що повного спостереження за виборами у області не проводить жодна громадська організація. За його словами тільки 4 політичні сили зареєстрували спостерігачів на всіх виборчих дільницях.

Сергій Соломаха повідомив інформацію щодо виборчої дільниці 740413 у Мені, де станом на 10 годину не було розпочато процес голосування. На його думку якщо Менська ТВК не вирішить цю проблему, то має втрутитися обласна виборча комісія.

Також на тих дільницях, де є декілька округів (це характерне для районних центрів) члени ДВК плутають бюлетені і через це відбувається затримка з видачею. На думку експертів, ще більша плутанина може виникнути під час підрахунку.

У ранковій прес-конференції взяв участь представник штабу БПП «Солідарність»Андрій Щебатенко. Він оприлюднив заяву стосовно звинувачення його політичної сили у підкупі та провокаціях. Спростувавши всі звинувачення,  Щебатенко закликав журналістів та представників ЗМІ до об’єктивного та зваженого висвітлення виборчого процесу.

Прес-центр «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» спільно з дискусійним клубом «Експерта думка» запрошує суб’єктів виборчих перегонів, журналістів, а також усіх експертів, хто цікавиться виборами до нашого прес-центру. Наша мета – сприяння незалежному та повному висвітленню виборчих подій. Наступні прес-конференції відбудуться о 13.00, 17.00 та 21.00.

 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.