Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:41:29

Правоохоронні та рятівні служби Чернігівщини працюють у посиленому режимі. ВІДЕО

23.10.2015   22:02Агенцiя

23 жовтня у прес-центрі "Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина" відбулася прес-конференція на тему "Готовність до виборів Чернігова та області".

 ній взяли участь начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області - Олександр Селіверстов, заступник начальника управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Прокуратури Чернігівської області - Андрій Хряпа та провідний фахівець відділу інформації та комунікацій з громадськістю Управління ДСНС у Чернігівській області - Євгеній Дубина.

Олександр Селіверстов запевнив, що 1092 виборчі дільниці, які знаходяться на Чернігівщині і будуть взяті під цілодобову охорону у день голосування.

За його словами міліція має 53 заяви про порушення передвиборчого процесу. Всі вони знаходяться на контролі міліції. Громадяни заздалегідь попереджені про відповідальність у разі порушення виборчого процесу. «Всі порушення будуть задокументовані та розглянуті. За правопорушення відповідатимуть всі незалежно від політичних сил», - наголосив начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області.

За словами Андрія Хряпи, представники прокуратури також будуть активно спостерігати за роботою дільниць на місцевих виборах. «На день виборів прокуратура посилить свою роботу і буде відбуватися постійне чергування», - підкреслив він.

«За безпеку виборчих дільниць від пожеж відповідальні чернігівські рятувальники», - повідомив Євгеній Дубина. Він розповів про те, що вже проведені протипожежні інструктажі зі всіма членами виборчих комісій. На кожній дільниці є інструкції з поясненнями, що робити у разі пожежі та перевірені засоби для її гасіння.

Також за словами Євгенія Дубини особовий склад ДСНС вже відпрацював оперативний план реагування на дільницях.

Співробітники переведені на посилений режим несення служби. 215 чоловік та 63 одиниці техніки будуть чергувати напередодні та в день виборів. Також є ще додаткові сили екстреного реагування, які будуть задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Учасники прес-конференції звернулися до виборців, суб’єктів виборчого процесу та членів виборчих комісій з проханням діяти згідно закону, не створювати надзвичайних ситуацій, дотримуватися правил пожежної безпеки та запобігати порушенням.

Також представникам всіх політичних партій нагадали про кримінальну відповідальність, а Чернігову і області побажали чесних та спокійних виборів.


Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.