Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:40:29

Кандидати ігнорують умови ведення агітації

20.10.2015   11:15Агенцiя

Учасники виборчих перегонів на Чернігівщині продовжують наполегливо порушувати правила розміщення агітаційних матеріалів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА знову виявили кандидатів, які ігнорують Закон України «Про місцеві вибори», розповсюджуючи свої агітки у непередбачених для цього місцях та без вихідних даних.

Днями активісти ОПОРИ зафіксували друковані агітаційні матеріали діючого міського голови та кандидата на цю ж посаду від партії «Наш край» Олександра Соколова на вікнах тролейбусів.

Відповідно до п.6 ч.9 статті 60 Закону «забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Запрошення на свято «Таланти нашого краю» від тієї ж політичної сили розклеєні на дверях кабінетів у дитячій поліклініці №2 Чернігівської міської ради.

До слова, одним з кандидатів до Чернігівської міської ради, за підтримки якого відбудеться свято та ім’я якого вказане у запрошенні, є головний лікар поліклініки Ганна Якубова.

Окрім наявності у таких діях ознак використання інституційного адмінресурсу, ОПОРА фіксує порушення п.5 ч.9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», яким забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу в приміщення установ державної та комунальної форми власності.

Листівку ще одного кандидата на посаду сільського голови с. Старий Білоус Марини Павлікової (позапартійна) розміщено з порушеннями – без вихідних даних (вбачаємо порушення ч.2 ст.56 ЗУ) та у непередбачених для політичної реклами місцях (зупинка громадського транспорту, ч. 4 ст. 56 ЗУ).

Крім того, частина 6 статті 54 вищезазначеного закону передбачає: «Здійснення передвиборної агітації виключно за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для агітації коштів з інших джерел забороняється».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини