Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:54:05

В області триває підготовка до місцевих виборів

19.10.2015   16:35Агенцiя

25 жовтня в Україні відбудуться чергові місцеві вибори, а також перші вибори в 5 об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області.

Готовність області до проведення виборів стала темою чергового брифінгу, який відбувся 19 жовтня у Чернігівській обласній адміністрації. Участь у брифінгу взяв начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Валерій Білоокий.

Він зазначив, що всі організаційні заходи з підготовки та проведення місцевих виборів проводяться з дотриманням термінів, визначених Центральною виборчою комісією.

Вибори відбудуться на 1092 виборчих дільницях, з яких 1053 — звичайних та 39 – спеціальних у лікувальних закладах області. На місцевих виборах військовослужбовці строкової служби та ув’язненні пенітенціарних закладів не зможуть проголосувати.

За кількістю виборців в області налічується 577 малих виборчих дільниць (до 500 виборців), 295 — середніх (від 500 до 1500 виборців) та 220 великих (від 1500 до 2500 виборців).

Постановою ЦВК утворено Чернігівську обласну, 22 районні та 4 міські (міст обласного значення) територіальні виборчі комісії.

12 вересня 2015 року територіальними виборчими комісіями області сформовано 2 районні у м. Чернігові, 12 міських (міст районного значення), 28 селищних і 511 сільських виборчих комісій.

Згідно з вимогами Закону районними, міськими (міст обласного значення) та районними у м. Чернігові виборчими комісіями утворено 1092 дільничні виборчі комісії звичайних та спеціальних виборчих дільниць.

Для виконання в області виборчого законодавства розпорядженням голови обласної державної адміністрації утворено обласний штаб сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них Законом повноважень.

Для сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій розпорядженням голови обласної державної адміністрації утворено відповідну обласну робочу групу.

В області працюють довготривалі іноземні спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Здзіслав Гвоздзь та Лінда Енн Чурма-Сумнер, з якими 29 вересня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації.

16, 17 та 19 вересня 2015 року територіальними виборчими комісіями утворені відповідні одномандатні та територіальні виборчі округи для проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

В області функціонують 27 відділів ведення Державного реєстру виборців, роботу яких забезпечують 65 фахівців.

9-10 жовтня відділами ведення Державного реєстру виборців області було виготовлено попередні списки виборців та іменні запрошення, які згідно з встановленими термінами 11 жовтня передані дільничним виборчим комісіям.

Таким чином, до попередніх списків виборців було включено 848,2 тисячі виборців області.

Наразі відбувається уточнення списків і 22 жовтня вже остаточні списки мають бути передані дільничним виборчим комісіям.

У день голосування, 25 жовтня 2015 року, дільничні виборчі комісії почнуть роботу о 8:00 годині ранку і працюватимуть до 20:00 години. Для того, щоб проголосувати на місцевих виборах з собою необхідно мати документ, що посвідчує особу (паспорт з зазначенням місця реєстрації або тимчасове посвідчення громадянина України).

На виборах право на тимчасову зміну місця голосування відсутнє. Тимчасово переміщені особи з Криму, Луганської та Донецької областей, які тривалий час фактично живуть у місті (селі, селищі) не можуть проголосувати, бо це не передбачено законом про місцеві вибори. Переселенці зможуть проголосувати лише у разі, якщо зареєструються за новим місцем проживання.

Загалом процес підготовки до процесу голосування проходить в області згідно плану та у визначені законодавством терміни.

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб жителі області змогли реалізувати своє конституційне право у повному обсязі», — підкреслив у кінці зустрічі Валерій Білоокий.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини