Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:44:20

Мер Олександр Соколов підписав Меморандум щодо реалізації програми "Соціальна картка чернігівця"

13.10.2015   11:24Агенцiя

Власники соціальних карток зможуть купувати продукти та медикаменти зі знижкою до 5%.

У вівторок, 13 жовтня, в Чернігові укладено Меморандум про реалізацію партнерської програми «Соціальна картка чернігівця».

Програма розроблена і впроваджується за ініціативи Чернігівський міський голова  Олександра Соколова та за підтримки благодійного фонду «Наш Край».

Зокрема, документ підписав мер О.Соколов, представники торговельних та аптечних мереж, а також перукарні, які готові надавати чернігівцям знижки на продукти та медикаменти. Розмір знижки для власників соціальних карт становитиме до 5% в магазинах і аптеках, а в перукарнях – до 20%.

 

Так, на початковому етапі до програми приєдналися аптеки ТОВ «Сальвія» (8 аптек у різних районах міста), а також магазини ПП «Долина Плюс», «Продмаг» , ТОВ «Анiко Плюс», ПП «Седам-маркет». Крім того, учасниками Меморандуму стали дві перукарні, які готові в певні години надавати пенсіонерам знижки до 20%.

Оформити соцкартки можна у волонтерів благодійного фонду «Наш Край». Вони ж дадуть відповідь на всі запитання з приводу участі в програмі. Отримати соцкартку можуть усі малозабезпечені категорії громадян.

Мер наголосив, що програма «Соціальна картка чернігівця» має підвищити рівень соціального захисту городян і забезпечити економічну стабільність у міcтi. «Ситуація в країні складна. Київ не завжди виділяє гроші навіть на життєво необхідне, зокрема й на надбавки до зарплат бюджетників. Із полиць зникає соціальний хліб, дорожчають ліки. У цій ситуації ми, на місцевому рівні, зобов'язані підтримати нашу громаду. З цією метою розроблена і впроваджена програма «Соціальна картка чернігівця», вона кардинально змінює підхід до надання соціальних пільг. Її головний принцип – адресність».

О.Соколов зазначив, що Меморандум є відкритим і закликав соціально відповідальний бізнес долучатися до цієї ініціативи. Мер висловив сподівання, що невдовзі до Меморандуму приєднаються великі продуктові та аптечні мережі, а також об'єкти сфери послуг. «Моє завдання – залучити максимальну кількість учасників. Упевнений, що соціально відповідальний бізнес не залишиться осторонь. Важливо, щоб картки отримали всі чернігівці, які потребують соцзахисту, і могли скористатися ними в широкій мережі магазинів і аптек у будь-якому районі міста».

Мер нагадав, що подібні програми успішно реалізуються в Києві та інших великих містах України, а також у низці європейських країн, вони вже довели свою ефективність. О.Соколов зазначив, що «Соціальна картка чернігівця» - це масштабна і довгострокова програма. «Вже зараз можна передбачити реакцію скептиків і моїх опонентів, які почнуть кричати на кожному розі, що цей проект проживе щонайбільше місяць і запущений заради піару. Одразу відповім: я порожніх обіцянок, на відміну від них, не даю. Ця програма потрібна чернігівцям і вона працюватиме. Від цього безпосередньо залежать комфорт і благополуччя в нашому місті», - заявив мер і додав, що має намір запропонувати новому складу депутатів міськради Чернігова підтримати цю соціальну ініціативу.

Нагадаємо, 30 вересня з ініціативи міського голови О.Соколова підписано Меморандум про зниження цін на соціальні сорти хліба з учасниками хлібного ринку Чернігова. В результаті вартість хліба «Дарницький» була знижена на 40 копійок за буханець, а хліб «П'ятак» подешевшав на 38 копійок. Недорогий і якісний хліб місцевого виробництва можна придбати в 53-х магазинах - у мережі супермаркетів «Седам» і в торгово-роздрібній мережі «Союз».

PR

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини