Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:48:33

Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» з Романом Давлеткужиним

12.10.2015   07:49Агенцiя

9 жовтня у прес-центрі «Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина» відбувся комунікативний майданчик «Чому я йду в мери?». Гостем заходу став кандидат на посаду міського голови Роман Давлеткужин.

Формат заходу передбачав п’ять основних запитань, які є типовими для усіх учасників майданчику «Чому я йду у мери?», а також спілкування із журналістами та відповіді на питання, що їх цікавили .

Що у Чернігові не так?

На думку Романа Давлеткужина проблеми є у всіх сферах життя мешканців нашого міста. Хтось з ними стикається щодня, хтось не так часто. «За останні десять років у Чернігові не побудували жодного кілометра доріг. Мова йде про будівництво, а не про ремонт, реконструкцію або відновлення. Тротуари та пішохідні переходи такі, що коли йдеш по ним з дитячим візочком, здається, що ти спортсмен і береш участь у перегонах по пересіченій місцевості. Місто не призначене для прогулянок з візочками, а уявляєте як важко людям з обмеженими можливостями?» - акцентував увагу журналістів Роман Давлеткужин.
 Ще однією проблемою міста політик назвав міське сміттєзвалище, яке цього літа ледь не стало причиною екологічної катастрофи. Ця тема свого часу дуже активно використовувалася у передвиборчих програмах деяких кандидатів на посаду міського голови. Але й досі питання залишається відкритим.
Також проблематичними для Чернігова є питання екології, громадського транспорту, забезпечення спортивними та ігровими майданчиками дорослих та маленьких чернігівців.
За словами Романа Давлеткужина, Чернігів перестав бути індустріальним містом. Зникли великі бюджетоутворюючі підприємства, а ті що залишилися ледь-ледь зводять кінці з кінцями. Наприклад, свого часу завдяки підприємству «Хімволокно» у місті з’явилися тролейбусне управління, обласна лікарня, міський палац культури. «А ці всі підприємства – це робочі місця, податки та доходи у місцевий бюджет», - сказав політик. На його думку «Чернігів сьогодні перетворився на торговий майданчик».
«Місто потребує розвитку промислових об’єктів, - переконаний Роман Давлеткужин. – Адже  тільки за рахунок дрібного та середнього бізнесу економіку не підняти».

Чи можливі швидкі зміни на краще?

На думку гостя комунікативного майданчику «Чому я йду в мери?» зміни у житті міста можливі. І у деяких навіть за доволі короткий проміжок часу. Політик вважає, що першим кроком для кожного чернігівця – не проігнорувати вибори 25 жовтня.
 
Що може зробити одна людина?

«Одна людина може зробити дуже багато. Все залежить від того, які цілі ставить перед собою людина, що йде у мери. Якщо мета - особисте збагачення, то це один напрямок роботи. Якщо - розвиток Чернігова, то новий очільник міста буде формувати команду, яка ефективно працюватиме заради добробуту та процвітання нашого міста», - сказав Роман Давлеткужин. На його думку, міський голова – це людина, яка може проводити і непопулярні реформи, приймати непопулярні рішення. І згадав, що у 2004 році президент В.Ющенко, маючи значну підтримку українців, міг проводити непопулярні реформи які в подальшому призвели б до суттєвого покращення в Україні, але він цього не зробив і все поступово залишилося як є.

Які позитивні напрацювання потрібно зберегти?


Серед позитивних напрацювань Роман Давлеткужин назвав програми розвитку міста, які на його думку хоча і потребують певного доопрацювання, але це та гарна спадщина, яку стара влада залишить новій.

Чернігів у майбутньому – це…

«Чернігів у майбутньому - це індустріальне місто. Це місто науковців. Це культурне місто. Це туристичний центр», - сказав політик. Але він переконаний, що саме промислова сфера дасть поштовх для розвитку всіх інших напрямків.

Довідка:
Комунікативний майданчик «Чому я йду у мери?» - одна з перших спроб у новій формі ознайомити представників мас-медіа і громадських активістів з кандидатами на посаду міського голови Чернігова.
Організатори сподіваються, що інші кандидати приєднаються до цієї ініціативи та нададуть свої відповіді на питання:
- що у Чернігові не так?
- чи можливі швидкі зміни на краще?
- що може зробити одна людина?
- які позитивні напрацювання потрібно зберегти?
- Чернігів у майбутньому – це…
А журналісти на комунікативному майданчику зможуть поставити свої запитання та оцінити кандидатів у мери нашого міста.

Прес-центр «Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини