Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:32:50

Виборців в Чернігові хочуть мотивувати за кошти міського бюджету

07.10.2015   06:57Агенцiя

На днях Чернігів, ймовірно, стане епіцентром легітимного підкупу виборців через дії нинішніх посадовців, які претендують продовжити термін свого перебування на посадах.

Так, за ініціативи місцевих владців на найближчій сесії Чернігівської міської ради планується виділити кошти на допомогу для різних категорій містян. Боротьба за їх отримання на сьогодні виражена в чергах на оформлення відповідних документів.

Учора, 5 жовтня, представники міської влади плідно попрацювали. Так, на останній передсесійній комісії, а потім і на засіданні виконавчого комітету, розглядалося питання щодо виділення 20 млн грн на найближчій сесії міської ради. Цими грошима планується скористуватися в рамках Програми надання одноразової матеріальної допомоги жителям Чернігова на 2014-2018 роки, терміни якої нещодавно були скорочені до меж виборчого періоду. До слова, деякі учасники зазначених засідань висловлювали сумніви щодо доцільності таких дій, оскільки нині триває виборчий процес.

Разом з тим, такі рішення посадовців, а також швидке поширення інформації про їх наміри, вже призвели до певного фурору в місті. Підсилювали цей ефект листівки, де від імені партії «Наш край» всі бажаючи запрошувались отримати адресну допомогу.

Так, Чернігів заполонили довжелезні черги містян, які намагаються оформити необхідні документи для отримання матеріальної допомоги у 500 грн. Відповідно люди вже декілька днів поспіль вишиковуються біля Управління пенсійного фонду України в Чернігівській області за довідкою про розмір пенсії.

А після поширення чуток про необхідність наявності лише паспорту, натовпи утворюються біля Відділу звернень громадян та соціальних питань Чернігівської міської ради.

До речі, у великих скупченнях людей були помічені молоді люди, вдягнені в агітаційні футболки партії «Наш край», кандидатом у мери від якої був зареєстрований пан Соколов.

У свою чергу, Чернігівська міська рада відреагувала на ажіотаж серед населення повідомленням на офіційному веб-порталі. Так, було спростовано інформацію про роздачу матеріальної допомоги, пов’язану із виборами.

Нагадаємо, що кошти з міського бюджету у рамках згаданої програми ще невиділені. У той же час це питання, сформульоване в проекті рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 29 листопада 2013 року «Про Програму надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки» (35 сесія 6 скликання) зі змінами і доповненнями (44, 45, 51 сесія 6 скликання)», виноситиметься на розгляд п’ятдесят третьої сесії Чернігівської міської ради шостого скликання, яке заплановано на завтра, 7 жовтня 2015 року.

Громадянська мережа ОПОРА вбачає в таких діях ознаки використання бюджетного адмінресурсу, який полягає у введенні у ході або незадовго до виборчої кампанії нових чи додаткових пільг та інших соціальних виплат, а також порушення демократичних процедур ведення виборів.


http://www.oporaua.org/news/8825-chernigivciv-hochut-pidkupyty-za-kosht-miskogo-bjudzhetu

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини