Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:10:35

Олександр Соколов: Чернігів забезпечить усю Україну якісними автобусами

26.09.2015   09:51

У ці вихідні Чернігів святкуватиме День машинобудівника. Треба зазначити, що саме в нас випускають автобуси і тролейбуси, які відповідають найсучаснішим європейським стандартам.

Проте шлях Чернігівського автобусного заводу був не такий уже й простий.

—  Ще якихось 12 років тому, коли виникла ідея створення саме Чернігівського автобусного заводу, мало хто вірив у її реалізацію. Ще менше вірили в чернігівський тролейбус. Але він є. І вже зараз чернігівські тролейбуси, хоч і в невеликій кількості, але ходять, - зазначив Олександр Володимирович.

Попри нестабільну ситуацію в суспільстві, пов`язану з війною на сході України, завод веде активні перемовини з іноземними партнерами й отримує вигідні контракти.

Минулий рік видався доволі складний: усе-таки війна суттєво на нас позначилася. Проте зараз спостерігається відлига. До нас нещодавно приїжджали представники американського Корпусу Миру. І це стало сигналом для іноземних партнерів, що в країні настає стабільність.

На думку міського голови, Чернігів має всі шанси стати головним постачальником автобусів і тролейбусів по всій Україні, оскільки є люди, які вірять у свої сили та старанно роблять свою справу.

—    Ми представляємо свої кардани на виставці в Ганновері (Німеччина). Наступного тижня чекаємо підписання контракту з польськими споживачами», —  поділився планами Олександр Володимирович.

Нагадаємо, що нещодавно мер Чернігова Олександр Соколов провів результативні переговори з парламентським бюджетним комітетом щодо рекомендації наступного року виділити місту 60 млн. гривень на розвиток електротранспорту. Крім того, ще у 2010 році було з’єднано тролейбусною лінією район Масанів із центром.

 

PR

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини