Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:12:08

У Михайло–Коцюбинському відкрито пам’ятник загиблим учасникам АТО

24.09.2015   13:12Агенцiя

23 вересня 2015 року у смт Михайло-Коцюбинське відкрито пам’ятник учасникам антитерористичної операції, які загинули при виконанні бойових завдань, захищаючи незалежність та суверенітет України.

У заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя, голова районної державної адміністрації Віктор Корж, Михайло-Коцюбинський селищний голова Микола Завальний, керівники районних установ та організацій, громадськість селища, засоби масової інформації.

Символічно, що на заході були присутні два покоління бійців: ветерани Другої світової війни та учасники антитерористичної операції на сході країни.

— Вшанування пам’яті героїв, які віддали своє життя за нашу державу, – це наш святий обов’язок. І сьогоднішнє відкриття пам’ятника загиблим учасникам Антитерористичної операції – це щира дань справжнім патріотам, які самовіддано захищали Вітчизну, боролися за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі, — зазначив у своєму виступі Сергій Биконя.

На території селища п’ять місць військових захоронень, чотири з яких – часів Другої світової війни. Більше тисячі михайло-коцюбинців пішли захищати рідний дім на фронт, 632 жителя селища так і не повернулися додому живими.

На Меморіалі Слави братська могила, в якій спочивають 129 офіцерів і солдат Червоної Армії, а також 17 партизан, які загинули при звільненні колишнього Михайло-Коцюбинського району. На сьогодні відомі прізвища лише 58 з них. На місці загиблих у 1956 році встановлено пам’ятник «Скорбна мати».

У травні цього року на будівлі Михайло–Коцюбинської гімназії вже відкрито меморіальні дошки воїнам-землякам, загиблим у зоні проведення АТО на сході України, Івану Томилку та Володимиру Брешинському. Для нинішнього та майбутнього покоління вони завжди будуть прикладом мужності, стійкості у боротьбі та самопожертви заради майбутнього нашої держави.

В рамках заходу також були вручені ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом» п’ятьом ветеранам Другої світової війни.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.