Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:52:29

Чернігівські підприємці підготували вимоги до майбутньої влади

15.09.2015   17:11Агенцiя

Припинити діючі корупційні схеми та унеможливити використання владних повноважень для особистого збагачення чиновників, вжити заходів для демонополізації ринку постачання електроенергії в Чернігові, передавати земельні ділянки в оренду підприємців на термін більше 5 років, створити громадську раду підприємців при виконкомі Чернігівської міської ради, налагодити постійний контакт представників влади та бізнесу, навести порядок у розміщенні зовнішньої реклами в обласному центрі, - ось що пропонують негайно зробити чернігівські підприємці, аби покращити бізнес-клімат у нашому місті та області.

Ці вимоги вони сформулювали в рамках проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» та запропонували до уваги кандидатів на посаду Чернігівського міського голови та кандидатів у депутати міської ради. Результати проекту були оприлюднені 14 вересня після підсумкового круглого столу за участю представників різних сфер бізнесу.

- Упродовж серпня-вересня 2015 року ми провели 7 фокус груп, в яких взяли участь у близько 150 представників різних сфер господарчої діяльності, опитування та анкетування підприємців, і в результаті сформулювали вимоги до влади, що потребують вирішення на національному та регіональному рівнях, - повідомила журналістам координатор проекту «Впевнений бізнес – заможна громада» Тетяна Опришко. – В роботі нам допомогли експерти Віталій Сальва, Дмитро Шпак та Сергій Проценко. Регіональними партнерами проекту стали ГО «Сяйво Сіверщини», асоціація роботодавців «Сіверщина», профспілкові організації підприємців. Дякую усім за роботу!

Чернігівці розуміють, що вирішення багатьох проблем можливе тільки на державному рівні, тож вони сформували також і вимоги до влади найвищого рівня та передадуть їх народним депутатам на найближчі парламентські слухання:
-    реформувати податкову систему та зменшити податкове навантаження;
-    ввести мораторій на законодавчі зміни, що стосуються підприємництва, та забезпечити стабільність законів;
-    демонополізувати економіку, зокрема в сфері енергетики;
-    оптимізувати процедуру надання адміністративних послуг;
-    стабілізувати банківську систему та запровадити зрозумілу фінансово-кредитку політику;
-    забезпечити прозорість використання бюджетів, фінансування та розвитку об’єктів інфраструктури.

«Якщо коротко підсумувати, то найбільші гальма розвитку підприємництва такі: корупція, монополізація економіки, високі податки, неадекватна фінансово-кредитна політика, непрозорість використання бюджетних коштів, і як наслідок відсутність довіри до діяльності влади, - говорить керівник ГО «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець. – Після сьогоднішнього круглого столу ми допрацюємо пакет пропозицій і у вигляді Меморандуму передамо кандидатам у депутати на підпис. Побачимо, чи готові вони включити ці вимоги до своїх виборчих програм і чи дійсно готові реалізовувати у разі перемоги на виборах до органів місцевого самоврядування у жовтні 2015р.».

Довідково
Проект USAID «Впевнений бізнес — заможна громада» сприяє внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері боротьби з корупцією та покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств в Україні. Проект впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва (СIPE). Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.