Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:08:23

Процес об’єднання громад на Чернігівщині триває

14.09.2015   16:34Агенцiя

П’ять громад, Парафіївська (Ічнянський район), Кіптівська та Деснянська (Козелецький район), Вертіївська (Ніжинський район), Макіївська (Носівський район), які встигли пройти всю процедуру об’єднання, уже 25 жовтня обиратимуть голів та формуватимуть ради громади. Старост визначатимуть дещо пізніше. Однак, наразі їх функції виконують голови сільських рад.

Про це, сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації розповіли представники Офісу реформ в регіоні Ярослав Жиденко та Микола Силенко.

Варто зазначити, що процес об’єднання триває й надалі. Втім, вибори у новосформованих громадах відбуватимуться у визначеному ЦВК порядку і точно після 25 жовтня.

Ті, хто все ж встиг до зазначеного терміну, можуть відчути певні переваги. Зокрема, отримати міжнародну технічну підтримку та можливість стажуватися за відповідними освітніми програмами.

До слова, троє представників від громад уже поїхали на навчання до Литви. Перейматимуть досвід і у Польщі.

Зміну у територіальному устрої Чернігівщини враховуватимуть і при формуванні бюджету на наступний рік.

Загалом по Україні сформовано від запланованого близько 20%, об’єднаних  громад. Лідирує — Тернопільщина.

Щодо роботи самого Офісу реформ в області, то він працюватиме й надалі.

— Контракт продовжено до 25 грудня.  Та відбулося скорочення штату. Тепер в Офісі працює не п’ять, а двоє осіб. Це пов’язано із зменшенням навантаження. Наразі у наші функції входить — інформаційна підтримка та роз’яснювальна робота, — зазначив Ярослав Жиденко.

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.