Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:38:30

У Чернігові стартував проект бюджету участі

01.09.2015   15:05

У Чернігові з 1 вересня стартував проект щодо залучення жителів міста до розподілу коштів міського бюджету на наступний рік.

Як повідомив заступник міського голови – начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров, прийом проектних пропозицій від чернігівців у рамках бюджету участі або громадського бюджету триватиме упродовж двох тижнів – до 15 вересня.

Він нагадав, що бюджет участі надає можливість громадянам вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону чи навіть міста. Зокрема, на проекти чернігівців у бюджеті Чернігова на 2016 рік планується передбачити 4,8 млн гривень.

На черговій сесії міської ради минулого тижня було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м. Чернігова. В.Бистров уточнив, що документом визначені часові рамки проекту.

Так, упродовж 1-15 вересня цього року – прийом документів у відділі зв'язків із громадськістю міської ради. Потім із 16 вересня до 4 жовтня пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що загальноміське голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

Міський голова Олександр Соколов наголосив, що Чернігів разом із Полтавою та Черкасами є піонерами у запровадженні громадського бюджету. "Ми сподіваємося, що чернігівці активно долучаться до написання проектів, а їхні пропозиції будуть корисними та цікавими", - сказав керівник обласного центру.
Він також підкреслив, що перший рік реалізації бюджету участі має свої особливості: процедура проходить у досить стислі терміни. Але голосування за проекти має відбутися саме у жовтні, щоб потім проекти-переможці були вчасно включені до бюджету Чернігова на 2016 рік.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини