Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:43:40

Верховна Рада схвалила зміни до Конституції у першому читанні

31.08.2015   14:03Агенцiя

Законопроект набрав під час попереднього голосування 265 голосів.

Законопроект передбачає уведення в Україні посади "префекта", замість нинішніх обл- та райдержадміністрацій. Префект, призначений президентом, не матиме доступу до розподілення фінансів на місцях, однак спостерігитиме за дотриманням законності місцевою владою.

Найбільші дискусії у парламенті та розкол під час голосування в лавах коаліції викликала норма, записана у прикінцевих положеннях документу: про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.
 
Рішення про підтримку Конституційних змін з урахуванням такої норми підтримала більшість фракцій БПП, "Народного фронту", "Опозиційного блоку", окремих депутатських груп і позафракційних. Проти змін виступили більшість членів фракцій "Радикальної партії", "Самопомочі" та "Батьківщини".

Остаточне голосування за зміни ко Конституції, під час якого необхідно зібрати 300 голосів депутаів, анонсували на жовтень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини