Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:09:15

Аналізувати повідомлення та критично мислити — завдання українців у час інформаційної війни

29.08.2015   10:26Агенцiя

Про те, як у час інформаційної війни не піддатися впливу проросійської пропаганди та відразу виокремлювати матеріал, що дезорієнтує населення, говорили на черговому тренінгу для журналістів області.

Навчання щодо виявлення та запобігання маніпуляціям громадською думкою пройшло у рамках проекту «Медійний поступ» 28 серпня. Про види маніпуляції громадською думкою та шляхи її реалізації розповів начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін. Інформаційний матеріал він проілюстрував прикладами, зокрема, з медійного середовища Чернігівщини. Спікер нагадав і про ресурси, де розміщують правдиві матеріали-відповіді.

Як доводить практика, більшість українців, особливо жителі сільської місцевості, довіряють повідомленням, що чують з екрану телевізора. Однак, на жаль, в Україні вітчизняний телесигнал не скрізь якісний, а подекуди і відсутній зовсім. Натомість транслюються білоруські та російські програми. Про проблему зони покриття українського телесигналу на теренах прикордонної Чернігівської області та шляхи її вирішення розповідав директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван.

— Чернігівська ОДА актуалізувала питання інформаційної безпеки перед столичною владою, звернувшись до Уряду, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Концерну РРТ. Зокрема, необхідне встановлення потужнішої апаратури для передачі аналогового та цифрового телесигналу, надання концерну РРТ ліцензії провайдера цифрової телемережі й подальше розгортання ним мережі мовлення, в тому числі – і у проблемних частинах Чернігівської області, — зазначив Андрій Подорван.

Говорили медійники з представниками Департаменту також і про особливості співпраці та взаємодії засобів масової інформації з органами влади.

Проект «Медійний поступ» реалізовує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства» за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини