Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:56:09

Політичні партії Чернігівщини отримали рекомендації як будувати «прозорі ради»

25.08.2015   11:48Агенцiя

Члени коаліції «Прозорі ради» Сергій Старченко та Павло Пущенко зустрілись у Чернігові з представниками обласних осередків провідних політичних сил регіону: «Батьківщини», «Народного Фронту», «Самопомочі», «Радикальної партії» та Демократичного Альянсу»

Незабаром зустріч має відбутися і з іншими представниками чернігівського  політикуму, зокрема, Блоком Петра Порошенка «Солідарність».
 
Мета  зустрічей - презентувати експертні рекомендації  щодо приведення у відповідність нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування Чернігова та ще семи рад області.
 
Керівникам політичних сил було запропоновано ознайомитися з наданими рекомендаціями, а на початку старту місцевих виборів підписати меморандум в якому політичні сили взяли б на себе  зобов’язання щодо втілення  цих рекомендацій в життя.
 
Як повідомлялося раніше, вісім органів місцевого самоврядування Чернігівської області отримали рекомендації від експертів всеукраїнської коаліції «Прозорі ради» щодо  приведення у відповідність нормативно-правових актів (зокрема, регламентів місцевих рад, виконавчих комітетів, статутів територіальних громад тощо). Рекомендації стосувалися таких аспектів діяльності міських рад як оприлюднення нормативних документів, порядок звітування чиновників про свою роботу, відображення в документах принципів державних політик, зокрема, гендерної
 
Відзначимо що проектом охоплені такі органи місцевого самоврядування:   Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада
 
Довідково: у квітні 2015 року стартував проект «Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування», який охопив Вінницьку, Запорізьку, Одеську, Чернігівську та Івано-Франківську області.
 
Мета проекту полягає у підвищенні прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування у 5 регіонах України, що призведе до зменшення корупційних ризиків в їх роботі та забезпечить реалізацію права громадян на контроль влади.
 
Для досягнення мети проекту було створено коаліцію «Прозорі ради», до якої увійшли представники регіональних громадських організацій. Коаліція є відкритою для вступу не лише для громадських активістів, але й усіх зацікавлених сторін.
 
Дослідження охопило 40 органів місцевої влади, серед яких 8 в Чернігівській   області. (Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада) . В Чернігівській області представниками  коаліції є Сергій Старченко та Павло Пущенко.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини