Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:02:47

Подвійна помилка Миколи Звєрєва

21.08.2015   14:23Агенцiя

Інформація про те, що голова обласної ради Микола Звєрєв очолить виборчий штаб чернігівської політичної організації «УКРОП» на місцевих виборах для багатьох не була несподіванкою. Але змушує задуматися.

Згадаємо політичну історію пана Миколи за останні роки, використовуючи для цього лише інформацію з відкритих джерел.

Депутат Чернігівської обласної ради шостого скликання. Обраний по багатомандатному округу за виборчим списком Чернігівської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

У лютому 2014 року був обраний головою Чернігівської обласної ради, за сприяння голови обласного осередку «Батьківщини» народного депутата Валерія Дубіля.

Але вже через рік голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв вийшов з партії «Батьківщина». Офіційна версія – незгода з діями керівництва Чернігівської обласної організації партії.



Наприкінці березня 2015 року несподівано для багатьох Микола Звєрєв очолив обласний осередок політичної партії «Громадської солідарності» (попередня назва: Партія патріотичних сил України). Керівник партії Віктор Палій особисто представив нового керівника обласного осередку. За обрання Миколи Звєрєва одноголосно проголосували всі 39 делегатів, які представляли 11 первинних партійних організацій. Його заступниками стали Віктор Полонський та Олексій Москаленко.

Наступні кроки голова обласної ради зробив під час проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 205. «Я дійсно вирішив балотуватися. Це правда. У мене невикористані є дві відпустки, плюс по закону я маю право на відпустку. Тому я піду у відпустку, щоб провести передвиборчу кампанію. Щоб показати «парашутистам», що Чернігів є, що його не захопили. Ми не будемо перед олігархами на лапках бігати…», – повідомив у коментарі «Високому Валу» Микола Звєрєв.

На прес-конференції першого липня він оповістив про намір балотуватися. «205 округ - це мій майдан номер три» – заявив політик. Микола Звєрєв зауважив,  що «це знакові вибори для українського суспільства і саме тут впливові фінансово-промислові групи, політичні клани, політичні партії та потужні групи проводять власні змагання і фактично влаштовують у Чернігові репетицію майбутніх місцевих виборів».

Фактично, як показав хід кампанії, голова обласної ради був класичним «технічним кандидатом» Геннадія Корбана, головна діяльність якого була направлена проти головного опонента Сергія Березенко. На користь ефективності його діяльності говорив і досвід участі у місцевих кампаніях в Чернігові у якості кандидата на посаду міського голови. Результат 7.62%, або 3 777 голосів також давав можливість і в подальшому посилювати власну політичну вагу.

20 серпня, під час прес-конференції, Микола Звєрєв повідомив, що прийняв пропозицію "Українського об'єднання патріотів" та готовий очолити виборчий штаб на місцевих виборах. Також голова облради додав, що у зв'язку з приєднанням до "УКРОПу" його діяльність на громадській платформі у партії "Громадянська солідарність" наразі призупинено.

Мабуть це ще не останнє рішення Миколи Звєрєва…

Проте вже можна бачити "запаморочення від успіхів".

Голова Чернігівської обласної ради по-перше забув, що насамперед він посадова особа місцевого самоврядування, обрана депутатами облради.
У свій робочий час провів персональну політичну акцію, навіть розмістив про це інформацію на офіційному сайті обласної ради.
Можливо Миколі Вікторовичу вже не варто скликати облраду, бо значна більшість депутатського корпуса можуть висловити йому недовіру.
По-друге, Миколі Звєрєву потрібно серйозно розпочати роботу у подоланні 5-відсоткового бар’єру чернігівською обласною політичною організацією «УКРОП».
Якщо у Чернігові, завдяки виборам у 205 окрузі, цей відсоток реальний, то на теренах області він під великим питанням. А можливо роздача пайків ставить хрест і на обласному центрі, бо у місцевих «укропівців» великих коштів немає.


Багато хто вважає, що пан Микола декілька раз «кинув» як власних спонсорів так і власну команду. Але, як говорять «в політиці нема друзів, а є лише інтереси». І, можливо саме голова облради демонструє «європейський політичний досвід»?


Юрій Паперний ©

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини