Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:58:48

Шоста хвиля часткової мобілізації добігає кінця

10.08.2015   17:38Агенцiя

У державі завершується шоста хвиля часткової мобілізації, що стартувала 18 червня.

Протягом 60 днів, передбачених Законом України «Про часткову мобілізацію», обласні комісаріати проводять оповіщення, збір та поставку мобілізаційних ресурсів до Збройних Сил України, інших військових формувань. Мобілізований офіцерський склад направляється для відповідної підготовки у військові навчальні заклади. Кваліфіковані солдати, сержанти, інші військовослужбовці проходять підготовку в навчальних центрах і на військових полігонах.

Аналіз проведення мобілізаційних заходів шостої черги часткової мобілізації на Чернігівщині свідчить, що мають місце випадки відмови керівників підприємств, установ і організацій, голів сільських (селищних) рад від сприяння оповіщенню. Ухиляються від отримання повісток і деякі військовозобов`язані. В окремих районах та містах області існують передумови невиконання планів поставки мобілізаційних ресурсів.

На сьогодні повністю виконав план Щорський район. Занепокоєння викликає стан справ з виконання мобілізаційних заходів у Варвинському, Коропському, Семенівському, Срібнянському, Талалаївському районах та місті Прилуки.

Зважаючи на загальнодержавне значення питань мобілізації, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч доручив очільникам районів та виконавчих комітетів міських рад посилити роботу у цьому напрямку. Зокрема, наголошено про персональну відповідальність за хід виконання заходів шостої черги часткової мобілізації. Також голова ОДА зазначив, що Чернігівщина, хоч і стикається з певними проблемами у ході мобілізації, проте, у загальноукраїнському масштабі, не пасе задніх з мобілізації і за рейтинговими показниками виконання не виходить за першу десятку. Крім того, мобілізаційний план, у частині забезпечення транспортом, виконується повністю без залучення техніки виробничих підприємств Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.