Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:16:42

На виборах у 205 екзит-поли оприлюднили дві організації. Результати протилежні

26.07.2015   20:18Агенцiя

"Социс" дає Березенку 31,4%, Корбану – 17,1%, New Image Marketing Group дає Корбану 33%, Березенку – 23%.

У Чернігові сьогодні на проміжних виборах народного депутата по виборчому округу №205 дві організації проводили екзит-поли. Опитування виборців на виході із дільниць замовили лідери перегонів. Так, для штабу кандидата у народні депутати Геннадія Корбана працювали соціологи центру New Image Marketing Group. Штаб Сергія Березенка замовив проведення екзит-полу у київської соціологічної групи "Социс".

Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС» підвів підсумки дослідження, яке проводилося на виході з виборчих дільниць 205-го одномандатного округу 26 липня 2015 року, в день позачергових виборів до Верховної Ради України.
За даними Exіt-poll на 19:30 більша частина електорату віддала свій голос за кандидата від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» - Сергія Березенка. Його підтримало 31,4% респондентів. Це в 1,8 разів перевищує результати найближчого переслідувача – представника партії «Укроп» Геннадія Корбана, якому виразили довіру лише 17,1% виборців.
За фінальними результатами до ТОП-5 також увійшли Андрій Міщенко з ВО «Свобода» (10,0%), Ігор Андрійченко з «ДемАльянсу» (9,0%) та самовисуванець Володимир Зуб (7,0%). Лише одинадцять прізвищ потрапили до переліку кандидатів, чий рівень підтримки, за даними ExIt-poll, перевищив 1% респондентів.
Як наголошують у центрі «СОЦИС», дослідженням охоплювалося 40 виборчих дільниць в межах всього виборчого округу (Деснянский район міста в повному обсязі, та невелика частина Новозаводського району міста). На кожній дільниці було опитано близько 40 виборців (в залежності від розміру виборчої дільниці). Загальна кількість респондентів склала 2011 чоловік. Похибка дослідження – 2,5%.

Екзит-пол NEW IMAGE GROUP:
Корбан – 33%,
Березенко – 23%,
Мищенко – 10%,
Андрійченко – 8,
Зуб – 7%.
Через великий відсотка відмов (понад 60%), компанія «New Image Marketing Group» усвідомлює, що похибка даних може бути високою і непередбачуваною.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.