Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:12:10

Голова КВУ: Черга за продуктовими наборами в Чернігові – посміховисько на всю країну

18.07.2015   13:04Агенцiя

Нещодавно відбувся круглий стіл Комітету виборців України на тему: «Вибори як інструмент демократії» на якому експерти обговорили хід виборчої кампанії в Чернігові.

За словами Олексія Кошеля, директора КВУ, рекордна кількість кандидатів у бюлетені (91) – це своєрідна технологія. По-перше, такий список суттєво ускладнює пошук потрібного кандидата, відповідно, може затягнутися процес голосування та підрахунку голосів. По-друге, це дозволяє понизити явку виборців, у чому можуть бути зацікавлені певні кандидати, які опираються на окремі соціальні групи, а не на всіх виборців у окрузі.

– Важливо, щоб виборці прийшли на дільниці і проголосували, - пояснив Олексій Кошель.

Також директор КВУ акцентував увагу на збільшені силових технологій у останні дні. – Ми маємо низку псевдо замінувань, маємо приклади погроз членам комісії, пікетів. Якщо оберти не зменшаться, особливо актуально постане питання безпеки у день голосування та у період підрахунку голосів,- наголосив Олексій Кошель.Тому голова КВУ закликав кандидатів відмовитися від залучення до виборчого процесу мілітаристських структур. Це питання особливо актуальне у зв’язку з останніми подіями в Мукачевому і можливістю одного з кандидатів-бізнесменів залучити людей у камуфляжі у випадку, якщо його не влаштовуватиме результат.

Комітет виборців України представив посібник розроблений спільно з МВС для працівників міліції, де описано що потрібно робити у випадку провокацій, нападу тітушок на дільниці, повідомлення про псевдозамінування, тощо.

– Ми звернулися до Чернігвської міліції із зверненням щодо посилення безпеки на виборах, - розповіла Наталія Линник, головний директор програм КВУ.

Також Олексій Кошель розкритикував технологію непрямого підкупу виборців, яку масштабно та активно використовує останніми днями один з кандидатів. – Я хочу нагади людям, що немає жодної різниці яким чином підкуповувати виборця: грошима, послугами, продуктовими пакетами. Закон передбачає за це серйозну відповідальність, як для того хто купує, так і для того, хто продає свій голос (3-5 тисяч грн. або два роки ув’язнення – авт.). За словами Олександра Кошеля, сьогодні ми спостерігаємо масовий підкуп виборців у Чернігові, найвідкритіший за всю історію.

- Бабусі в Києві – це підлітковий вік у порівняні з тим механізмом, який сьогодні запущений одним з кандидатів у Чернігові, - акцентує директор КВУ. – Черги за продуктовими наборами у Чернігові – це посміховисько на всю країну, яке завдало серйозного удару по репутації нашої держави в очах міжнародної спільноти. Бо за виборами в Чернігові активно слідкують на Заході, - додав пан Кошель.

Наостанок представники КВУ ще раз закликали жителів Чернігова не ігнорувати вибори, а прийти і проголосувати. Це потрібно для того, аби окремі кандидати не могли маніпулювати явкою на дільницях, і аби голоси виборців не були вкраденими.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини