Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:59:31

Завдяки Березенку колектор планують добудувати до кінця жовтня

16.07.2015   23:48Агенцiя

У Чернігові розпочалося будівництво останніх 1,2 кілометра головного каналізаційного колектора міста. Нагадаємо, що через недобудовану ділянку існувала серйозна загроза викидів у Десну, через які постраждав би не лише Чернігів, а й Київ.

Запобігти екологічній катастрофі вдалося завдяки втручанню Сергія Березенка, який переконав міністерство екології та природних ресурсів України виділити  з природоохоронного фонду 10 млн. грн. на фінансування проекту, які надійдуть найближчим часом, після завершення необхідних процедур у Міністерстві фінансів. Іншу частину коштів вже виділила міська влада Чернігова. Також до фінансування будівництва долучився «Чернігівводоканал».

 

Нині на об’єкт заїхала техніка, яка працює на повну потужність. Напередодні були проведені відповідні тендерні процедури. За словами Сергія Березенка, наразі ведуться роботи з вирівнюванню дороги, з тим, щоб розпочати копання траншей, в які закладатимуться труби.  – Сьогодні ставимо завдання, аби до кінця жовтня колектор був добудований, - пояснив Сергій Березенко. Політик висловив переконання, що робота нового колектору дозволить переключити усі стоки, які йтимуть на очисні споруди зі старого колектора. Таким чином виключатиметься ймовірне забруднення Десни, що фактично робить неможливим виникнення техногенної катастрофи у Чернігові.

За словами директора КП «Чернігводоканал» Олександра Шкіня вдалося знизити інвесторську ціну майже на 3 млн грн. Тобто замість запланованих 18,7 млн.грн будівництво обійдеться у 15-16 млн. Аби відкинути будь-які звинувачення у зловживаннях, Олександр Шкінь пообіцяв продемонструвати  звіт щодо вартості робіт чернігівській громаді.

Нагадаємо, що чернігівський колектор був збудований у 70—80-ті роки минулого століття і з того часу не бачив жодного капітального ремонту. Загальна протяжність каналізаційних труб — 7,2 кілометра. Проблемною каналізація стала ще в 2000-х роках. На трубопроводі постійно виникали аварійні ситуації. Тоді підприємству «Чернігівводоканал» власними силами вдавалося ліквідовувати небезпеку. Із 2005 року вже побудували 6 км головного каналізаційного колектора вартістю 23,8 млн грн. Зараз добудовуються останні 1,2 км колектора.

 Cана Бойко

PR

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.