Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:51:06

Геннадій Корбан: "Виявилося, що мої двійники насправді мають інше прізвище, а новий паспорт отримали тільки 17 червня цього року"

10.07.2015   08:10Агенцiя

Геннадій Корбан знайшов усіх своїх двійників і познайомив з ними чернігівських журналістів.

- Виявляється, кандидати в народні депутати України по 205 округу Галина Корпан та Геннадій Карбан ще 16 червня мали зовсім інші імена – Ігор Євтушенко та Ірина Терещенко. А вже 17 червня в них з‘явився новий паспорт, ім‘я, а разом з ним і нова – спільна прописка: м. Київ, вул. Юності, - повідомив представникам ЗМІ Чернігова кандидат в народні депутати України Геннадій Корбан.

Окрім паспортних даних, політик показав і фото двійників. Каже, такого зухвалого використання адмінресурсу йому ще в житті не доводилося бачити.

- Ані Майдан, ані події на Сході,на жаль, цю владу не змінили. І мені дуже прикро: поки наші хлопці ризикують життям там, тут у Чернігові відбуваються такі політичні маніпуляції, що їм би позаздрила і команда Віктора Януковича, - говорить Геннадій Корбан.

Прокоментував політик і події сумнозвісного вівторка 8 липня на чернігівському ОВК. Виявилося, що прокуратура області у протизаконний спосіб вилучила документацію по 86 суб‘єктам виборчого процесу. Серед них були і відомі чернігівцям політики та політсили – Юрій Тарасовець, партія «Самопоміч», Олександр Барабошко, Михайло Барбарич та інші.
 
- Документів було вилучено стільки, що ніхто і досі не знає повного переліку. Цілком ймовірно, що серед цього стосу були і мої папери. Мені довелося вчора говорити з прокурором області, я питав на якій підставі правоохоронна структура дозволяє собі грубо втручатися у виборчий процес, до того ж, без відповідного рішення Центрвиборчкому. Одначе відповіді я так і не отримав. Єдине, що мені тоді сказали, що вилучені папери знаходяться у слідчому відділі СБУ.  До чого тут вона – взагалі незрозуміло. Я питав: коли документи повернуть до ОВК- прокурор починає шукати слідчого, який вилучав ці подання. Людина має вельми знакове прізвище – Шмаровоз. Виявилося, що слідчий теж в СБУ.  Ми пішли туди. Нас зустрів заступник начальника ГУ СБУ, який виконував обов‘язки очільника відомства. Ми запитали про слідчого та долю документів. На що нам сказали, що тут їх немає. Питання – де ж були ці папери два дні? І навіщо їх вилучали?

Згодом з‘ясували, що і заяви від людини, яка скаржилася на недостовірність цих документів – теж немає. Дізнатися її ім‘я теж не вдалося. Тобто, кримінальне провадження відкрили фактично на аноніма. Подібні силові кроки кандидат розцінює як спробу тиску на нього та інших суб‘єктів виборчого процесу.
 
- Тобто, якщо ці документи запросила б на вимогу Генпрокуратура або ЦВК а їх не було, ми були б позбавлені можливості отримати представництво у дільничних виборчих комісіях, а також подати своїх спостерігачів під час виборів на дільницях.

Жодного зрозумілого пояснення від голови ОВК Михайла Пунька представники Геннадія Корбана також не отримали. Як і відповідних правових оцінок щодо дій прокуратури області. Підсумував Геннадій Корбан зустріч з журналистами словами, що попри увесь бруд, він сам вірить у торжество справедливості і закону. І сподівається, що у день тиші все ж таки містянам вдасться відпочити від політичної агітації. А от у день виборів цілком можливий вал політичних провокацій. Тому закликав за будь-якої нагоди повідомляти про це правоохоронні органи.

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини