Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:21:50

Літній відпочинок з "Укрoпом": спорт, музика, дракони і не тільки

06.07.2015   21:28Агенцiя

Чернігівські літні вихідні тепер не схожі один на одного: насиченості відпочинкової програми нашого міста тепер позаздрить будь-яке курортне містечко.

Але точка збору усіх відпочивальників цієї неділі перемістилася до міського пляжу «Золотий берег». Завдяки благодійному фонду «Укроп» тут відбувся мультифункціональний захід – і пінна вечірка, і дискотека, і міні-фестиваль повітряних куль, і змагання з пляжних видів спорту і навіть веслування на човнах-драконах. Для юних глядачів – найсмачніше морозиво та веселі конкурси. На яких, до речі, можна було виграти цілком дорослі призи – наприклад, путівку до Карпат.

Не дивно, що за короткий час до «Золотого берега» з‘їхалося практично все місто, не бракувало і автівок з київськими номерами. Як зізнавалися кияни: в Чернігові теж цікаво – тому вирішили приїхати і сюди. За попередніми оцінками у неділю 5 липня на пляжній зоні відпочивали щонайменше 5 тисяч чернігівців та гостей міста. Завдяки Геннадію Корбану та об‘єднанню «Укроп» вдалося встановити практично пляжний відпочинковий рекорд за кількістю відвідувачів.

Головним чином, родзинкою заходу стала якісна сцена, де звучала динамічна музика. Містянам це сподобалося, причому настільки,  що навіть вдень у полудневу спеку біля сцені люди постійно танцювали та рухалися. Окрім веселих діджеїв, ведучих публіку розважали джампери, ходулісти, а ще – вродливі танцівниці-піджейки. Поруч зі сценою розташувалося спортивне містечко, де проходили змагання з пляжного волейболу, воркауту, силових видів спорту. А ще змагалися з перетягування канату. І не лише заради спортивного інтересу. В цілому, найближчим часом десятеро чернігівців точно пакуватимуть валізи – бо саме стільки путівок до Карпат розіграли за один вихідний.
Чернігівці діляться враженнями.

Олена:
- Ой, захід чудовий, настрій супер. Так добре, що влітку тепер є ще місце, де окрім річки відпочивати. Тут можна і потанцювати, і в конкурсах взяти участь, дякую Геннадію Корбану і його команді за чудове дозвілля.

Анастасія:
- Я каталася на човнах-драконах - вперше в житті, танцювала, познайомилася з новими друзями. Мені тут дуже сподобалося: атмосфера, люди, річка – що ще треба. Я хочу подякувати Геннадію Корбану за чудову організацію і позитив!

Володимир:
- Тут дуже багато молоді, я стою і дивлюся поруч, сам участі не брав, однак захоплююся хлопцями, які у силових змаганнях то гирі, то штангу підіймали. А веслування на драконах – це взагалі супер. Я вдячний Корбану насамперед за те, що він привчає молодь до спорту, до фізичних вправ, це здоров‘я і користь!

Інша екзотика, яка вперше пройшла в Чернігові – це індійське свято фарб – Холі.  Чернігівці внесли одну поправку: в Індії це свято відзначають навесні, коли в них буяють усі барви природи, а в нас – влітку, бо саме тоді наша природа на піку своєї краси та плодоносіння. Сенс свята – у перекиданні мішечками з сухими порошковими фарбами. Біля «Золотого берегу» це робили дві команди – з синіми та жовтими кольорами. Ведучі наголосили: барви абсолютно нешкідливі – зроблені з картопляного крохмалю і легко відперуться.

- Один, два, три, - скомандував ведучий і…

У повітрі одразу зависла хмарка синьо-жовтого кольору. Перемазані фарбою, у плямах, учасники фесту, тим не менш, виглядали щасливими і одразу ж побігли до річки – відмиватися.

Один з найяскравіших моментів відпочинку чернігівців цієї неділі – міні-фестиваль повітряних куль від благодійного об‘єднання «Укроп». Три величезні, яскраві, буквально невагомі кулі – ширяли у небі над пляжем «Золотий берег». І поки внизу біля сцени відбувалося індійське свято фарб – Холі, вгорі – три монгольф‘єри (кулі, що літають за допомогою теплого повітря, назва пішла від імені перших повітроплавців та винахідників братів Монгольф‘є – авт.) облітали береги Десни. Як зізналася новоявлена повітроплавчиня журналістка Ірина: від краси та висоти польоту в неї просто перехопило подих.

- Згори все виглядає інакше, аніж унизу. Десна – така спокійна велична, її зелені береги, я скажу: в нас така красива країна. Скрізь де б я не бувала по Україні – завжди дивуюся її вроді. Чернігівщина, Київщина, Дніпропетровська область, Львівська  і багато інших – кожна з них красива по-своєму, а разом – це наче різнокольорове намисто, де кожна намистина грає.
 
Хоч аеростати і потужно стартували, але звісно, до Дніпра не долетіли, приземлилися в Чернігові. Що цікаво: куполи куль були оформлені в патріотичних синьо-жовтих кольорах. Окрім цього, у політ пасажири та пілоти брали з собою великі прапори України і вимахували ними згори. На щастя та на удачу усім чернігівцям! А закінчився недільний вечір веселою дискотекою з пінною вечіркою.

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини