Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:23:09

Завдяки Сергію Березенку у Чернігівського військового госпіталю є новий потужний коагулятор

06.07.2015   17:11Агенцiя

Нещодавно Сергій Березенко відвідав Чернігівський військовий госпіталь.

В ході розмови з його керівником, полковником медичної служби Олександром Слєсаренком, з'ясувалося що госпіталю вкрай необхідно мати свій коагулятор - універсальний електрохірургічний апарат з широким функціоналом для загальної хірургії. Це апарат, завдяки якому можна швидко та безпечно зупинити кров.  Він незамінний при проведенні операцій, коли потрібно терміново ліквідувати кровотечу.

Такий апарат у лікарні був, але його дали для тимчасового використання. А от свого, щоб постійно працював та рятував життя військовим, не було.

Між іншим, у госпіталі продовжують курс лікування поранені військовослужбовці Збройних Сил України, які були переведені з лікувальних закладів зони проведення антитерористичної операції.  - За весь період АТО  лікування в госпіталі пройшли понад 1500 військовослужбовців, - розповів Олександр Слєсаренко. Він звернувся до Сергія Березенка з проханням, по можливості знайти меценатів, аби викупити необхідний апарат. Сергій Березенко не відмовив і знайшов людей, які профінансували покупку. Тож відтепер оперувати бійців в госпіталі стане простіше, адже широкий функціонал дозволяє використовувати коагулятор для хірургічних втручань будь-якої складності.

Поза тим, Олександр Скляренко запевнив, що в медичній установі функціонує все необхідне діагностичне і лікувальне обладнання: ультразвукове та ендоскопічне, комп'ютерний томограф тощо. А поранені військовослужбовці повністю забезпечені всіма необхідними медикаментами і речами. Не вистачало саме коагулятора, але ця проблема, завдяки Сергію Березенку вирішена.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.