Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:10:31

За ініціативи голови облдержадміністрації члени сімей загиблих в зоні АТО безкоштовно їздитимуть на внутрішньообласних автобусних маршрутах

03.07.2015   07:27Агенцiя

Такої домовленості досягнуто під час засідання «круглого столу» за участю керівництва області та міста, перевізників, членів родин загиблих військовослужбовців та представників Єдиного волонтерського центру.

На початку зустрічі голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч повідомив, що необхідність проведення такої зустрічі зумовлена збільшенням скарг від членів сімей загиблих в зоні АТО щодо відмов зі сторони водіїв автобусів у безкоштовному перевезенні.
Це викликано через певні зміни у законодавстві та реформування системи пільг. І поки триває ця юридична колізія, найуразливіші категорії громадян змушені їздити за загальними правилами.

— Ці люди втратили найдорожче – своїх близьких, і ми повинні зробити все для того, щоб вони не відчували якусь образу чи незахищеність з боку влади. Незалежно від трактування законодавства наш людський обов’язок – піти їм назустріч, - звернувся очільник області до перевізників.

Його заклик знайшов підтримку присутніх. Представник Чернігівського обласного відділення ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», заступник директора ПАТ «Чернігівавтосервіс» Сергій Вакуленко зазначив, що у цій ситуації перевізники не мають морального права вчинити інакше.

Звісно, поки не слід відкидати й людський фактор, адже пасажири вже неодноразово скаржилися на зневажливе ставлення з боку водіїв до пільгових категорій громадян. Проте керівники автопідприємств пообіцяли виправити ситуацію та вживати жорсткі заходи по відношенню до нечемних працівників транспорту.

Щоб слова не розходилися з ділом, Валерій Куліч зініціював створення робочої групи, до якої увійдуть керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, перевізники, представники автостанцій, волонтери та громадськість. У найкоротші терміни вони мають розробити так званий єдиний проїзний квиток для 243-ох членів родин загиблих, які отримали відповідні посвідчення.

Очільник області запевнив, що облдержадміністрація разом з перевізниками прикладуть усі зусилля, щоб до отримання цього документу люди не чули відмов від водіїв, пред’являючи посвідчення.

— Це наш обов’язок і суспільна відповідальність перед тими, чиї рідні вже не повернуться з неоголошеної війни, - резюмував Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини