Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:03:24

Благодійник Геннадій Корбан переконаний: хтось хоче розсварити його з волонтерськими організаціями. Приводом для майбутніх конфліктних ситуацій послужила… Красна площа.

28.06.2015   20:01Агенцiя

Як відомо, волонтерські організації міста разом з Чернігівською облдержадміністрацією оголосили про проведення у неділю 28 червня на головному майдані обласного центру пам‘ятної акції – «Родинне коло» на честь загиблих воїнів АТО.

Але заявку на площу ще на початку червня подавали і Геннадій Корбан разом з однодумцями. Геннадій Корбан пояснює ситуацію журналістам на брифінгу у прозорому Штабі біля набережної Стрижня:
- Міська влада зробила все, щоб зіштовхнути лоб у лоба – нас з волонтерськими організаціями, з сім‘ями учасників АТО, які збиралися провести панахиду на Красній площі – за своїм родичем та другом, який загинув в АТО. Коли ми про це довідалися, то абсолютно свідомо поступилися своєю заявкою, щоб нашим захисникам була віддана належна шана. А наш захід – концерт українських зірок – ми перенесли на інший майданчик – на сцену біля Стрижня. Ми розуміємо, що це таке війна та втрата близьких. Чимало наших однодумців живе у прифронтовій Дніпропетровській області і самі пройшли через це. Пам‘ять, підтримка, повага – ці речі набагато вагоміші за будь-який концерт. Шкода тільки, що місцева влада керується не голосом розуму, а іншими міркуваннями, та намагається нас усіх розсварити. Але їй це не вдасться. Конфліктів не буде.

Роман Семешко, юрист, волонтер і довірена особа Геннадія Корбана доповнює:
- Я вважаю, що це була штучно створенаситуація, але ми пішли назустріч – і перенесли усі наші заходи, присвячені Дню Конституції України та Дню молоді в інше місце. Попри те, що юридично ще 2 червня цього року ми направляли до міської ради офіційне повідомлення про проведення усіх заходів. Ми розраховували на те, що міські чиновники виявляться розважливими і дозволять усім жителям Чернігова провести акції мирно, без сварок. Зазначу, що «Родинне коло» - захід, який проводиться в Чернігові не вперше. Торік я, як учасник проекту з надання безкоштовної юридичної допомоги родинам учасників АТО, допомагав з організаційними моментами з цього заходу. І цього року місяць тому ми теж відгукнулися на заклики волонтерів про підтримку – допомогли з канцелярією та оргтехнікою.

Що цікаво, організатори «Родинного кола» ще кілька днів тому виявили бажання разом з Геннадієм Корбаном дати пояснення громадськості. Їх офіційно запросили на брифінг у якості учасників. Однак, організатори змінили думку і пояснили, що через певні незручності вони не зможуть взяти участь у брифінгу. Але усі пояснення журналістам охоче нададуть – якщо вони направлять інформаційні запити.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини