Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:12:54

КВУ: На довиборах в 205 окрузі зареєстровано аномально багато кандидатів

24.06.2015   12:26Агенцiя

На проміжних виборах в 205 окрузі (Чернігівська обл.) зареєстровано 63 кандидати в народні депутати. Така аномальна кількість кандидатів не характерна для українських виборів. Минулого року під час парламентських виборів на цьому ж окрузі було зареєстровано втричі менше кандидатів.

При цьому, в усіх округах Чернігівської обл. разом взятих зареєструвався 101 кандидат. Загалом же, під час останніх парламентських виборів на один округ припадало в середньому 16 кандидатів. Серед округів, на яких зареєструвалась найбільша кількість кандидатів: ОВО №96 (Київська обл.) – 50 кандидатів, ОВО №135 (Одеська обл.) – 47 кандидатів та ОВО №112 (Луганська обл.) – 43 кандидати.

Надмірне бажання деяких осіб стати народними депутатами в 205 окрузі могло бути викликане можливістю збагатитись в ході виборчого процесу. Зокрема, кандидати можуть продавати свої місця у дільничних виборчих комісіях на користь зацікавлених осіб, які прагнуть контролювати склад комісій.

Таким чином, значна кількість технічних кандидатів в 205 окрузі може спричинити виборчі порушення під час довиборів 26 липня.

Подібна аномально висока кількість кандидатів також була зареєстрована під час повторних виборів народних депутатів 15 грудня 2013 р. Тоді, в 94 окрузі (Київська обл.) ЦВК зареєструвала 85 кандидатів, щоправда 47 з них знялись із реєстрації до дня виборів. При цьому кількість кандидатів під час довиборів в Україні за звичай не є надто високою. До прикладу, на проміжних виборах народного депутата 2014 р. в Івано-Франківській обл. (ОВО №83) було зареєстровано 13 кандитатів; в м. Севастополі в 2013 р. (ОВО №224) – 23 кандидати; під час повторних виборів народних депутатів 2013 р. в Миколаєвській обл. (ОВО №132) – 13 кандидатів, в Черкаській обл. (ОВО №194, ОВО №197) – по 18 кандидатів.

Варто зазначити, що реєстрація кандидатів в 205 окрузі продовжується і триватиме до 30 червня. Тому, цілком можливо, що саме цей округ стане національним лідером за кількістю зареєстрованих кандидатів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини