Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:24:22

Досягнення Ради регіонального розвитку Чернігівщини представили Президенту

18.06.2015   21:23Агенцiя

Рада регіонального розвитку – дієвий механізм, який дає можливість скоротити відстань між центром та регіонами, налагодити тісну співпрацю між органами влади та місцевого самоврядування різних рівнів. Про це заявив Сергій Березенко, звітуючи за діяльність структури на Чернігівщини під час засідання Ради Регіонального розвитку, яке відбулося під головуванням Президента України.

За словами Березенка, за останній місяць роботи Раді вдалося вирішити низку проблемних для регіону питань. Зокрема, знайти кошти на будівництво чернігівського колектору, передати на баланс міста Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці, побудувати дитячі містечка. - Хочу відзначити, що для Чернігівщини Рада регіонального розвитку стала майданчиком, який пов’язав регіональну та центральну владу, експертне середовище, підприємницьку спільноту та громаду. За нашої ініціативи регіон відвідали 5 урядовців: віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, міністри інфраструктури, освіти, екології та економіки. Ми з кожним відвідали відповідні до їхнього профілю об’єкти, провели зустрічі з представниками організацій та підприємств, - наголосив Сергій Березенко.

Він також зазначив, що в Чернігові організували з десяток круглих столів та семінарів, де мали можливість зустрітися представники органів державної влади та місцевого самоврядування з експертною спільнотою, реальним сектором, активістами. «Ми знайшли десятки продуктивних рішень тільки завдяки тому, що за «один стіл» вдалося посадити людей, які б могли зустрітися набагато раніше», - поділився досвідом він. Саме тому, на думку Березенка, Рада, як координатор та модератор діалогу між усіма зацікавленими сторонами, життєво необхідна для вирішення поточних завдань у регіонах.

Окрім цього, на засіданні розглядалися пропозиції щодо змін до Конституції в частині реформи системи місцевого самоврядування та децентралізації, які найближчим часом буде направлено на розгляд Конституційної Комісії.

За словами першого заступника Глави Адміністрації Президента Віталія Ковальчука, згідно з пропозиціями Ради регіонального розвитку, при формуванні Конституційною Комісією змін до Конституції має бути зафіксовано, що система місцевого самоврядування формується на європейських засадах. Також було вирішено на місцях розгорнути діяльність місцевих рад регіонального розвитку, щоб діалог про добровільне об’єднання територіальних громад відбувався на рівні голів місцевих державних адміністрацій та керівників органів місцевого самоврядування, мерів міст, експертів, лідерів громадської думки. «Люди мають розуміти, яким чином в майбутньому може бути побудовано систему територіальних громад», – наголосив Віталій Ковальчук.


Валерій Друзь

PR
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини