Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:25:15

У режимі селекторної наради розглянули важливі питання інфраструктури країни

18.06.2015   12:32Агенцiя

Питання передачі державних закладів у комунальну власність місцевих громад, процес реформування Укравтодору та використання коштів, наданих відповідно до міжнародних програм, розглянули під час всеукраїнської селекторної наради, яку 17 червня провів Віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський. Від Чернігівської області у селекторі взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

За інформацією Валерія Вощевського, міністерство інфраструктури України хоче зробити спробу реформувати систему обслуговування, ремонту та будівництва доріг уже цього року. Розпочнеться цей процес із пілотних проектів у двох областях. Урядом готуються відповідні законодавчі акти щодо передачі до кінця поточного року доріг загального користування місцевого значення органам місцевого самоврядування з одночасною передачею підприємств облавтодорів у комунальну власність.

- Завдяки цьому місцева громада та регіони отримають додатковий ресурс з центрального бюджету для утримання доріг, - зазначив Віце-прем’єр-міністр України.

Пояснюючи ситуацію з передачею залізничних лікарень у комунальну власність, урядовець зауважив, що алгоритм передачі цих об’єктів міністерство розробило не зовсім вірно і тепер всі проекти рішень сесій потрібно доповнити пунктами про неможливість перепрофілювання приватизацію цих закладів. Втім, ця вимога не суперечитиме бажанню багатьох областей передати медичні заклади на баланс Міністерства оборони України. Усі роз’яснення з цього питання Міністерство інфраструктури України надішле областям уже найближчим часом.

У ході селекторної наради регіони країни найактивніше обговорювали питання використання коштів, наданих відповідно до міжнародних програм. Підрядники, які ремонтують головні автомагістралі України нарікали на затримку фінансування. У Кабміні запевнили, що 407 мільйонів гривень скоро надійдуть у регіони. Це гроші за травень. Але в областях зазначали, що виділених коштів не достатньо та просили зробити перерахунок із зимових на літні місяці, коли роботи виконуватимуться в найбільшому об’ємі.

Також наголошувалось, що наразі найбільш пріоритетним є ямковий ремонт державних доріг. На сьогодні покриття, що уражено ямами і потребує негайного ремонту, загалом складає 5 мільйонів квадратних метрів. На кожен м. кв. доріг для латання ям іде по 400 гривень.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини