Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:53:44

Сергій Березенко закликає відділити політику від медицини

10.06.2015   19:00Агенцiя

Питання медичної реформи не повинно бути політизованим, а подальшу долю галузі мають вирішувати кваліфіковані експерти. Таку думку висловив координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини Сергій Березенко під час відвідування закладів охорони здоров’я.

«Нам треба відійти від практики диванної пропаганди, коли політики на телеканалах розповідають про потенційні прожекти. Не обхідно почати проблемну дискусію серед фахівців», - сказав він, спілкуючись з колективом Чернігівської міської лікарні № 1.

Слід зазначити, що медична тема є однією з пріоритетів Ради регіонального розвитку.
Здійснюється підтримка галузевих закладів, залучається фінансова допомога на закупівлю найнеобхідніших ліків для певних категорій хворих. Минулого місяця було вирішено проблему вузлової лікарні станції «Чернігів» Південно-Західної залізниці, яка через невпорядкованість упродовж півроку не мала можливості нарахувати співробітникам заробітну плату.

«Вузлова лікарня нарешті передана Чернігову. Зараз відбуваються процедурні процеси - казначейство вже відкриває рахунки, щоб на них перерахували гроші, які медики чекають вже півроку», - підкреслив Сергій Березенко, спілкуючись із журналістами.

Не менш важливою проблемою для багатьох медичних закладів у місті є нестача кваліфікованих кадрів. Голова Ради регіонального розвитку обговорив цю проблему із керівництвом Міської дитячої поліклініки № 1. Політик закликав до більш активного залучення молодих спеціалістів, для котрих місцева влада має створити всі умови.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.