Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:35:43

Гості з Латвії

08.06.2015   11:54

Делегація міста-партнера Огре (Республіка Латвія) на чолі з головою думи Огрського крайового самоуправління Артурсом Мангулісом перебуває у Чернігові.

Сьогодні гості з Латвії зустрілися із міським головою Олександром Соколовим та керівниками структурних підрозділів Чернігівської міськради.

Міський голова розповів представникам місцевого управління Латвії про Чернігів, його історію та сучасний розвиток, зазначивши, що партнерські відносини з Огре налагоджено ще у 2007 році. Нині особливо важливим для Чернігова є практичний досвід прибалтійської країни у реформуванні місцевого самоуправління.

"Допомога і досвід, який пройшла Латвія, буде актуальним для України", - наголосив О.Соколов. Керівник міста висловив сподівання, що партнерські взаємовідносини між містами розвиватимуться. Зараз йдеться про участь чернігівських дітей у мистецькому фестивалі, що проводитиметься в Огре у наприкінці липня – початку серпня.

А.Мангуліс зауважив, що із задоволенням відвідує Чернігів. "Найбільш цінне – це зустрітися. Краще один раз побачити", - сказав він.

О.Соколов повідомив, що візит до міста відбувається за сприяння Почесного консула Латвії у Чернігові Олени Вишнякової. Вона висловила упевненість, що такі зустрічі будуть кроком назустріч у розвитку міждержавної та міжрегіональної співпраці обох країн. "Всі налаштовані на результат, всі відкриті для співпраці", - підкреслила Почесний консул. Під час зустрічі у міськраді делегації міста-партнера було презентовано стан справ та перспективи розвитку різних галузей Чернігова (економіки, туризму, медицини, освіти тощо).

У рамках візиту до Чернігова гості з Огре ознайомляться з діяльністю медичних закладів обласного центру, культурними й історичними пам'ятками.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини