Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:20:06

Факти порушень у діяльності регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" можуть потрапити на стіл прокурора

04.06.2015   21:16Агенцiя

Громада Чернігова стривожена відсутністю дій керівництва комунального закладу РЛП "Ялівщина" щодо владнання ситуації навколо екологічних викликів ландшафтного парку.

Про це активісти міста повідомили Сергія Березенка, голову Ради регіонального розвитку Чернігівщини в рамках візиту Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка по екологічних об'єктах нашого міста.

Сергій Березенко наголосив, що початок вирішення проблеми лежить у площині комунікації громади та обласного керівництва і запропонував механізм по владнанню ситуації.

-    РЛП "Ялівщина" -  комунальне підприємство Чернігівської обласної ради, керівником якого є депутат облради. Це проблема комунального характеру. Треба, аби громада міста задала це питання самій обласній раді та її керівництву. Ні я, як Голова ради регіонального розвитку Чернігівщини, ні міністр екології та природних Ресурсів України не можемо впливати на думку громади. Але, всі ті документи та зауваження, які нам сьогодні передали отримають свою оцінку,  - сказав Сергій Березенко.

За словами очільника Ради регіонального розвитку, якщо фактипорушень, викладені у документах, наданих громадою, підтвердяться, вони будуть передані до прокуратури. Якщо буде відкрито кримінальне впровадження, то в його рамках до справи може підключитися екологічна інспекція Міністерства екології та природних ресурсів України, яка дуже детально все вивчить. - Сьогодні існує мараторій на перевірки. Але їх можна здійснювати в рамках кримінального провадження. Якщо факти порушень у діяльності РЛП "Ялівщина" будуть зафіксовані, тоді будуть вжиті відповідні заходи, - розповів Ігор Шевченко, міністр екології та природних ресурсів України.
   
Нагадаємо суть проблеми.17.06.2014 р. було створено комунальний заклад "Регіональний ландшафтний парк "Ялівщина" Чернігівської обласної ради.Всупереч вимогам громадськості призначення на посаду директора КЗ "РЛП Ялівщина" (депутата Чернігівської обласної ради, мешканця м. Києва, Мороза О. В.) відбулося без оголошення конкурсу та без громадського обговорення кандидатури. Громадськість дорікає, що працювати з Морозом неможливо. Це зумовлено тим, що приміщення та стаціонарних телефонів комунальний заклад не має. Сам директор з'являвся в Чернігові тільки на час сесій обласної ради, не дивлячись на те, що нарахування заробітної плати здійснюється постійно.

До того ж, річка Стрижень, яка протікає через парк має високий рівень забруднення через зливні (після дощів), талі весняні води, відсутність очисних споруд. Раніше вже виділялися кошти на її очистку, але Стрижень зацвів з новою силою. Чернігівці не хочуть жити на болоті, а нове керівництво, на їхню думку, не здатне впоратися з проблемами.

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.