Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:03:00

Опозиційний блок готує звернення до Конституційного суду щодо законів про декомунізацію. ЗАЯВА

19.05.2015   13:52Агенцiя

Опозиційний блок вважає, що диктаторськими законами про декомунізацію влада підриває суспільство.

Заява Опозиційного блоку

Прийнявши закони про декомунізацію, влада в черговий раз довела: мир і злагода в суспільстві сьогодні найменше цікавлять офіційний Київ.

Замість того, щоб робити все для подолання ворожнечі та ненависті, знаходження шляхів до примирення і збереження тисячі життів, чиновники продовжують політичні ігри, намагаючись причесати всіх людей "під одну гребінку", силою нав'язуючи однодумність.

Прикриваючись псевдопатріотичними цілями, влада в черговий раз забиває клин між громадянами однієї країни, ділить їх на "правильних" і "неправильних", зіштовхує лобами людей різних поглядів і поколінь.

Опозиційний блок не раз заявляв: згуртування суспільства в надзвичайних умовах воєнного конфлікту - ключове завдання влади. Люди втомилися від війни і ненависті, вони чекають, коли політики, відповідальні за ситуацію в країні, нарешті поведуть їх до миру.
Замість цього їм підсовують, по суті, злочинні рішення, які розколюють країну на частини.

Опозиційний блок вважає, що засудження і переслідування людей за погляди і переконання створює грунт для диктатури і розквіту нового тоталітаризму в Україні.
Парламентська "більшість війни", проштовхнувши рішення про декомунізацію, свідомо провокує соціальні конфлікти і сприяє загостренню протистояння в суспільстві.

Ось черговий привід до такого протистояння. Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив про перейменування Музею Великої Вітчизняної війни. Місце, де наші ветерани десятиліттями зустрічалися, щоб відсвяткувати День Перемоги, через політичні ігрища "партії війни" збираються назвати більш "патріотично". Перекроїти історію, щоб заробити сумнівні бали популярності серед радикалів.

Президент України - гарант Конституції, прав і свобод громадян - просто зобов'язаний був ветувати "закони війни". Він цього не зробив. І, по суті, розв'язав руки радикалам і прихильникам ідеологічної диктатури.

Ми вважаємо, що влада несе повну відповідальність за диктаторські рішення про ідеологічні переслідування, репресії і конфлікти.

Опозиційний блок рішуче протестує проти закону про декомунізацію і розгортає загальнонаціональну кампанію протесту проти загрози націоналістичної диктатури з боку "коаліції війни".

Ми закликаємо місцеві громади виступити з протестом проти законів про декомунізацію, і звернутися з колективним протестом до Верховної Ради і президента України, вимагаючи їх скасування.

Ми також звернемося до Конституційного Суду України для скасування цих законів, як порушують базові принципи демократії та конституційного ладу нашої країни.

Ми вимагаємо дотримання демократичних принципів - в першу чергу, громадянських свобод, права вільно висловлювати свої погляди і переконання для кожного громадянина України.

Прес-служба Опозиційного блоку

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини