Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:08:47

Чернігівське обласне об’єднання "Милосердя і доброта" вшанувало ветеранів війни

09.05.2015   19:32Агенцiя

У його голови Артура Зінов’єва та керівників чотирьох благодійних організацій, які входять до складу об’єднання, і напередодні свята, і 9 травня - чимало клопотів.

Роблять все, аби жодного фронтовика, учасника чи дитину війни, малолітнього в’язня не обійти увагою, солодкими подарунками та гостинцями.

Бо це - особливе покоління, гартоване й обпалене Другою світовою війною, випробуване на міцність часом і житейськими обставинами. Ветерани – символ і сплав мужності й сили волі, відваги й оптимізму.

Володимир Бєлов, Володимир Шило, Георгій Никонов, Антоніна Литовченко, Тамара Турчина, Емілія Бреус, Ніна Завацька, Ніна Зубок, Тамара Непомняща, Олександра Бурнос, Марія Слєсар, Емма Мороз…



За словами голови міської благодійної організації «Милосердя і доброта», кавалера ордена княгині Ольги Парасковії Сидоренко, на день заснування осередку їх було майже три сотні. Нині – кілька десятків, найвитриваліших  активістів і оптимістів.

Щороку протягом двох десятиліть напередодні Дня Перемоги чи  на саме свято вони зустрічаються, аби згадати минуле, поділитися спогадами про пережите, поспілкуватися, поспівати і, звісно, підтримати одне одного.  Слухаю їх – і серце та душа болять,бо слова ті відлунюють печаллю і гіркотою.  

Багатьох до домівки (а то й до постелі) прикували хвороби, тому  милиці, ходунки, інвалідні візки, ціпки - вже бажані речі. В оселі кожного такого  ветерана і учасника війни побували представники ЧОО «Милосердя і доброта». Слова вдячності й поваги, квіти, подарунки додають віри  і сили.



Сивочолі творці Перемоги, визволителі, захисники  із  всіяними зморшками-борозенками обличчями, з натрудженими руками, із душами й серцями,  сповненими любові до дітей, онуків та правнуків, до рідної Вітчизни.  

«Милосердя і доброта» ними опікується, про них дбає і турбується, оберігає і захищає.

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини