Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:47:45

Березенко пообіцяв посилити підтримку ветеранів Чернігівщини

07.05.2015   19:27Агенцiя

Підтримка ветеранів та жертв нацистських переслідувань, які мешкають на території Чернігівської області, є одним з ключових завдань Ради регіонального розвитку.

Про це сьогодні виступаючи перед місцевими фронтовиками, заявив керівник Ради у Чернігівській області Сергій Березенко.

«Обсяг підтримки ветеранів останнім часом суттєво зменшився. На те є вагомі причини, адже всі ми бачимо, що зараз відбувається в країні. Саме тому Президентом і було прийняте рішення про створення Ради регіонального розвитку. Її завдання - економічне відродження регіонів, покликане суттєво покращити соціальний захист громадян, перед якими держава у боргу», – заявив Березенко.

Березенко подякував ветеранам за їх хоробрість, гідність та патріотизм, проявлені не тільки під час війні, але й в період відбудови зруйнованої країни. «Ми будемо завдячувати вам упродовж всього життя. Та намагатися віддати, як мінімум, моральний борг своїм справжнім героям», - підкреслив він.

Також сьогодні під час зустрічі із бійцями АТО Березенко заявив, що сприятиме виконанню обов’язків держави перед учасниками антитерористичної операції.  

«Нині юристи підготували спеціальні посібники, в яких описані всі ті преференції, на які мають право учасники АТО. Також в матеріалах викладена покрокова інструкція, як вам найшвидшим чином, отримати пільги та як, у разі бюрократичної протидії, відстояти свої інтереси. Не менш важливий напрямок нашої діяльності – це психологічна реабілітація та соціальна адаптація бійців АТО після повернення з фронту», – заявив Сергій Березенко.  

Нагадаємо, що Рада регіонального розвитку створена 21 квітня 2015 року з метою виконання завдань Президента України, направлених на організацію ефективної взаємодії державних органів з місцевою владою та здійснення реформ з децентралізації.

Сьогодні 7 травня у Чернігові відбулось перша нарада Ради, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, чернігівський міський голова Олександр Соколов, та інші представники місцевої влади.

val.ua

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини